72 óra

72 óra kompromisszumok nélkül a Tomoriban

A Szakács Tibor káplán atya által koordinált önkéntes akcióban 31 diákunk vett részt. Volt, aki csak egy napon tudott jönni, de szép számmal akadtak olyanok is, akik mindhárom napon dolgoztak. A munkálatok színhelye az iskola és a kollégium területe volt, hat fiú pedig a kiskunmajsai Felső-temetőben nyugvó papok és hősi halottak sírjainak rendbetételében vett részt.

A 72 óra alkotó közösségbe hívott minket…

Nap, mint nap lehetőségünk adódik, hogy embertársaink nehézségét látva segítséget nyújtsunk egymásnak. Olykor egy apró figyelmesség is szeretetközösséget épít egy szükséget szenvedő és támogatója között. Ennek az élménynek az átélését fokozza, ha egy adott közösség össze tud fogni egy cél érdekében építő, tanúságtevő módon. A 72 óra elnevezésű országos szociális önkéntes akció évről évre egyre több fiatalt inspirál a segítő szeretet tevékeny megélésére.

„Itt vagyok!” – 72 óra kompromisszum nélkül Bács-Kiskun megyében

Bővül a tapasztalt „72 órázó” települések száma Bács-Kiskun megyében. Tavaly arról írhattunk, hogy Baja, Kiskőrös és Jánoshalma is első alkalommal vett részt az országos önkéntes programban, idén viszont nem lankadt a lelkesedésük, ugyanis újból belevágtak a kalandba. A még nagyobb „72 órás” hagyománnyal rendelkező Kecskemét, Kiskunhalas és Tiszakécske sem maradt ki idén sem, míg Soltvadkerten ismét lelkes általános iskolások kapcsolódtak be a programba.

„72 óra kompromisszum nélkül” Kiskunhalason

A Római Katolikus Főplébánia szervezésében Kiskunhalas idén negyedik alkalommal kapcsolódott be „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű közép-európai szervezésű közösségi szolgálatba közel 150 önkéntessel. A jelentkezők évről évre növekvő száma azt jelzi, hogy a diákok fontosnak tartják, hogy egy jó közösségben derűs lélekkel segítsenek. Idén is a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói képviseltették magukat a legnagyobb számban, közel hetven diákkal.