Kecskemét

Szent Imrések 1848-ról

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából kedden délelőtt ünnepi megemlékezést tartottak iskolánk tanulói, melyet két alkalommal adtak elő a hetedik osztályosokból verbuválódott új márciusi ifjak.

Házszentelés a kecskeméti Szent Imre Iskolában

A Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó régi egyházi-, illetve népszokást szerették volna újra élővé tenni a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskolában, amikor 2010-ben megtartották az első házszentelést. Ezt nemcsak a hagyomány ápolásáért teszik, hanem azért is, mert hisznek benne, hogy a szertartás a Jóisten kegyelmét és segítségét az épület falai közé hívja, erősítve ezzel a tanév nyugalmát, békéjét.

Reformáció katolikus szemmel

Néhány nappal a reformáció 500. évfordulójának emléknapja után, november 5-én vasárnap került sor a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szokásos évi Szinódusi Találkozójára, amelyen szintén a reformáció volt a téma, de a Katolikus Egyház szempontjából vizsgálva.

Szentimrés diákok Lengyelországban

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola ötödikes diákjai és tanárai a lengyelországi Woznikiben jártak, ahol a helyi általános iskola vendégei voltak. A látogatást a Tomicei járás polgármesterének Witold Grabowskinek, a lengyel iskola pedagógusainak és a Szent Imre Iskola igazgatójának, Papp Zsoltnak és kollegáinak közös, ismerkedő, kapcsolatteremtő találkozásai előzték meg.

"Olvasás éjszakája" a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Októberben a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában éjszaka is kigyúltak a fények egy különleges napon, az „Olvasás éjszakáján”. A negyedik évfolyamosok már hetek óta nagy izgalommal készülődtek erre az estére. Buborékvadászat zseblámpával az udvaron, különleges színekben pompázó varázsgömbök a levegőben. Könyvszereplők elveszett tárgyai a gyertyafényes folyosókon. Detektívcsapatok köröztek rejtélyek után kutatva.

A kecskeméti katolikus iskolák közösen ünnepelték Szent Gellért püspököt

A kecskeméti katolikus iskolák közös ifjúsági szentmiséjén vettünk részt a Társszékesegyházban. A szertartáson a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai, továbbá a gyermekek szülei vettek részt. Idén – Szentírás Vasárnapja lévén – a Biblia, valamint a szeptember 24-én ünnepelt Szent Gellért püspök tisztelete volt a fókuszban Bábel Balázs érsek atya prédikációjában.

Arattak a kecskeméti Szent Imre Iskola kis művészei

Szorgalmas munka folyik a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola művészeti szakköreiben. Az ifjú művészpalánták mindén héten nekilátnak a feladatoknak: új technikákat tanulnak, más–más témakörben ötletelnek, majd rajzolnak, festenek, ragasztanak… Felkészítőjük: Csúzdi Szabó Erika árgus szemmel figyeli a pályázatokat, és ha megfelelőt talál, nekivágnak.