Kiskunhalas

Házszentelés a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban

Vízkereszt napja után a katolikus egyház lelkipásztorai házszenteléseket tartanak, így történt ez iskolánkban is. A népi értelmezésben a napkeleti bölcsek a betlehemi csillagot követve mentek, hogy kifejezzék hódolatukat az újszülött Királynak, akinek ajándékokat is vittek. Aranyat a fölséges Királynak, tömjént az igaz Istennek és mirhát az Úr temetésére.

Terményáldás ünnepség volt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján az egyházi ünnepek sorában október első vasárnapja a Terményáldás ünnepe. Ebből az alkalomból gyűltek össze iskolánk tanulói és pedagógusai a tankertben felállított terményoltárnál, ahol Gyirán Péter iskolalelkész beszélt a hála, a hálaadás fontosságáról.

Tanévnyitó ünnepség és szentmise a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban

Augusztus 31-én, hétfőn délután a 2020/2021-es tanévet megnyitó ünnepségen, a koronavírus terjedése kapcsán hozott rendelkezések miatt nem lehetett jelen az iskola udvarán teljes létszámában a diákság, ezért a csak a tizedikes és tizenegyedikes tanulók fogadták az új, kilencedik osztályt kezdő ifjú tekósokat.

Trianonra emlékeztek a Tekósok

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban a korábbi években az intézmény udvarán tartottak megemlékezést a nemzeti összetartozás napján a diákok részvételével. Ebben az évben sajnálatos nem lehetett a korábbi módon gyerekeket bevonni a rendezvénybe, ezért egy új megoldást választottak a szervezők. Az iskola épületét elhagyva, az iskola épületét viszont belevonva, egy fényfestést valósítottak meg.

Hamvazkodás a II. Rákócziban

Hamvazószerda napján kezdetét veszi a Húsvét előtti 40 napos böjt. Erre emlékezve a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban iskolai szentmise keretében szentelte és áldotta meg Berki József iskolalelkész az előző évi megszentelt barka hamuját.