Kiskunhalas

János vitéz társai voltunk!

2019. január 24-én izgatottan készültek a Szent József Katolikus Általános és Óvoda 6. a osztályosai a budapesti Nemzeti Színházba. A színház „ A Nemzeti a diákokért” programjának keretében ingyenesen nézhették meg a János vitéz című előadást. A legtöbben először találkoztak egy színházépülettel, színpaddal, színészekkel élőben. Óriási élmény volt! A színházat keretező park kőfüggönyén keresztül közelítették meg az épületet.

A jelen matematikája – a matematika jövője a Szent József Katolikus Általános Iskolában

A matematika tanítása akkor jó, ha nem leadják az anyagot, hanem a gyerekkel együtt újra felfedezik. Akkor a gyereknek nem kell tanulni, azt már soha többet nem felejti el.” Györfi László Széchenyi-díjas matematikus alapvetését tartottuk és tartjuk mi is iránymutatónak matematika oktatásunkban, hiszen a magas szintű matematika oktatás intézményünk értékes hagyománya.

Szent Márton ünnepe a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Iskolánkban november 8-án tartottuk a szokásos Márton-napi felvonulást. A gyerekek erre a napra lámpásokat készítettek, és a szépen feldíszített kisudvaron gyülekeztek sötétedéskor. Rövid áhítat keretében megemlékeztünk a szentről, aki mély hitével vált példaképpé. Meghívtuk erre az ünnepre az óvodásokat is, hogy ajándékba kapott lámpásaikkal velünk ünnepeljenek.

Családi nap a Szent József Katolikus Általános Iskolában

2018. szeptember 29-én ismét megrendeztük iskolánkban a tavaly már nagy sikert elért családi napot. Az iskola tanulói és a pedagógusai lelkesen tervezték-szervezték a nap programját a szülőkkel karöltve. Idén a hagyományőrzés, a hagyományok megismertetése volt a nap központi témája. Volt itt kukorica morzsolás, rönkvár építés, talicskában tolás, rúdkitartó verseny (Toldi Miklós példája nyomán).

Trianonra emlékeztünk

Június 4-én a Nemzeti összetartozás napján a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium közössége is megemlékezett a 98 évvel ezelőtt aláírt Trianoni békeszerződésről és annak következményeiről.