Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Lengyel diákok a Szent Imre Iskolában

Április 12-től 15-ig a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola ötödikes diákjai látták vendégül a lengyelországi Wozniki általános iskola 16 diákját és 6 tanárát. A küldöttség tagja volt még Witold Grabowski, Tomice járás polgármestere, hiszen az Ő és Papp Zsolt iskolaigazgató együttműködésének köszönhető a két iskola közötti testvériskolai kapcsolat kialakítása.

Szent Imrések 1848-ról

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából kedden délelőtt ünnepi megemlékezést tartottak iskolánk tanulói, melyet két alkalommal adtak elő a hetedik osztályosokból verbuválódott új márciusi ifjak.

Házszentelés a kecskeméti Szent Imre Iskolában

A Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó régi egyházi-, illetve népszokást szerették volna újra élővé tenni a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskolában, amikor 2010-ben megtartották az első házszentelést. Ezt nemcsak a hagyomány ápolásáért teszik, hanem azért is, mert hisznek benne, hogy a szertartás a Jóisten kegyelmét és segítségét az épület falai közé hívja, erősítve ezzel a tanév nyugalmát, békéjét.

Örömhírt visznek Kassára a szentimrés diákok - Betlehemesek jubileuma

A barátkozás, a kapcsolatépítés és az értékátadás céljából életre hívott, immáron tízedik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Betlehemes Diáktalálkozó helyszíne idén Kassa városa lesz. Ide utazik Beregszászról, Csíkszeredából, Kecskemétről és Szabadkáról 65 diák és kísérőik, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak egymással és felvidéki vendég-látóikkal. Közben pedig a régi jó betlehemes hagyományok felelevenítésével hirdessék az Örömhírt: a Megváltó születését. Kecskemétről a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai vállalkoztak a nagy kalandra, a szolgálatra.

Szentimrés diákok Lengyelországban

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola ötödikes diákjai és tanárai a lengyelországi Woznikiben jártak, ahol a helyi általános iskola vendégei voltak. A látogatást a Tomicei járás polgármesterének Witold Grabowskinek, a lengyel iskola pedagógusainak és a Szent Imre Iskola igazgatójának, Papp Zsoltnak és kollegáinak közös, ismerkedő, kapcsolatteremtő találkozásai előzték meg.

"Olvasás éjszakája" a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Októberben a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában éjszaka is kigyúltak a fények egy különleges napon, az „Olvasás éjszakáján”. A negyedik évfolyamosok már hetek óta nagy izgalommal készülődtek erre az estére. Buborékvadászat zseblámpával az udvaron, különleges színekben pompázó varázsgömbök a levegőben. Könyvszereplők elveszett tárgyai a gyertyafényes folyosókon. Detektívcsapatok köröztek rejtélyek után kutatva.

Aranyecset, arany paletta, aranyos szentimrések…

Ismét komoly nemzetközi sikereket értek el a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Csúzdi Szabó Erika vezette ifjú művészei.

A macedoniai Bitolában 35. alkalommal megrendezett nemzetközi rajzpályázaton 31 országból indultak, közöttük két magyarországi – debreceni és kecskeméti – csoport volt.

A beérkezett 9 200 alkotásból 900 darab került kiállításra.

 

Arattak a kecskeméti Szent Imre Iskola kis művészei

Szorgalmas munka folyik a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola művészeti szakköreiben. Az ifjú művészpalánták mindén héten nekilátnak a feladatoknak: új technikákat tanulnak, más–más témakörben ötletelnek, majd rajzolnak, festenek, ragasztanak… Felkészítőjük: Csúzdi Szabó Erika árgus szemmel figyeli a pályázatokat, és ha megfelelőt talál, nekivágnak.