Kalocsa

Pünkösdvasárnap Kalocsán

Ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban 2020. május 31-én, Pünkösd ünnepén a járványügyi szabályok figyelembe vételével. A főpásztor szentbeszédét, ugyancsak a járványügyi helyzetre utalva, azzal a gondolattal kezdte, hogy hazánkban is elkezdték gyártani a lélegeztető gépeket, hogy a betegeket meg tudják menteni a fuldoklás kínjaitól. Valami hasonló párhuzamot lehet vonni a Szentlélek és a lélegeztető gép között.

Hamvazószerda Kalocsán

A nagyböjt kezdetén, hamvazószerdán szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban 2020. február 26-án. A szentmisében a hívek részesültek a bűnbánat kifejező jelében a hamvazkodás szertartásában is. A főpásztor beszédében elmondta, hogy morbidnak tűnhet, hogy néhány napja még a farsang vidám hangulata jellemezte az emberiséget, most pedig már az elmúlás áll előttünk.

Szentmisében adtak hálát a KDNP 75. születésnapján Kalocsán

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott hálaadó szentmisét a kalocsai Nagyboldogasszony-fõszékesegyházban vasárnap, 2019. december 22-én. A Szentmisén részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a párt elnöke, a parlamenti frakció tagjai, a megyei és városi szervezet tagjai, valamint Kalocsa város polgármestere, Dr. Filvig Géza, aki maga is kereszténydemokrata politikus.

Diakónusszentelés Kalocsán

Karácsony másnapján, Szent István diakónus és vértanú ünnepén ünnepi Szentmisét mutatott be a kalocsai Nagyboldogasszony főszékesegyházban Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Az ünnep keretében szerpappá szentelte Kullai Attila, és Márton Arnold papnövendékeket.

1  2