Országos harmadik a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Intézmény közgazdaságis gimis csapata

December 9-én Farkas Magdolna tanárnő 10.d osztályos közgazdasági gimnazista tanítványai, Kollár Valentina, Jancsik Henrietta, Ács Dominika már a „Zsebpénzügyes vetélkedő” döntőjében szerepeltek az ország 21 legjobb csapata között, egyedüliként Bács-Kiskun megyéből, és a harmadik helyet szerezték meg.

A versenyt a Budapesti Corvinus Egyetem Studium Generale nevű szervezete és Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt szervezte.

Az Intrum székházában megismerkedtek mentorukkal, aki az elmúlt két hétben segítette a munkájukat telefonos kapcsolattartással. Megmutatták a székházat, betekinthettek a szervezet munkájába.

A verseny az ELTE Társadalomtudományi Karán volt. Sok neves közgazdasági szakgimnázium képviseltette magát és nagy valószínűséggel a Tekó csapata volt a legfiatalabb. A sorsoláson nem volt túl szerencsés a csapat, mert a 18. helyet húzták, így a lányok egész délután, 14:45-ig izgulhattak. A verseny és a versenyhelyszín, az ellátás is nagyon nívós volt, a verseny tisztaságáról is gondoskodtak, addig nem láthatták a csapatok a többieket, amíg elő nem adták saját prezentációjukat. A nagyon erős mezőnyben nehéz dolguk volt, azonban a Rákóczisok prezentációja más és emberközelibb, gyakorlatiasabb volt, mint a legtöbb csapaté, valószínűleg ezért is értékelte a zsűri országosan harmadik hellyel a bemutatót. Ennek iszonyatosan örültek, mert a lányoknak ez volt az első komoly megmérettetése.

A verseny színvonalát mutatják az ajándékok is, hiszen aki bekerült a középdöntőbe, az kapott egy laptop hátizsákot, egy MI Power Bank 10000mAh külső akkumulátort, egy MI Band 2 fitneszkarkötőt és egy softshell kabátot. A Tekós közgazdaságis gimisek a harmadik helyért elhoztak egy Smart Kapp 42” Capture Board digitális táblát, egy MI Notebook Air 13,3”-t és három MI 5C okostelefont és persze érmeket, okleveleket és egy trófeát is.