Sportcentrum épül Kiskunhalason

2018. április 25-én délelőtt ünnepélyes keretek között tették le a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Sportcentrumának alapkövét egy időkapszulával, melyben a létesítmény tervrajza, a jelenlegi diákok és tanárok névsora és üzenete a jövő számára, egy ballagási tablókép és egy mai Halasi Tükör lett elhelyezve.

Az ünnepségen Téglás László, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy jelenleg is sok olyan gyerek jár az iskolába, akik valamilyen sportágban jeleskednek. Ez a létesítmény újabb teret és újabb sportágak megismerésének lehetőségét biztosítja a tanulóink számára.

Dr. Bábel Balázs a kalocsa-kecskeméti érsek hangsúlyozta a mozgás fontosságát – ő maga szertornázott – majd megáldotta az időkapszulát és az épület alapkövet. Bányai Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy a felmérések szerint javul a fiatalok egészségi állapota köszönhetően a mindennapos testnevelésnek és az ilyen új létesítményeknek, melyek teret biztosítanak a sportolásnak. Ezek után a jelenlévők kézjegyükkel látták el az épület látványtervét tartalmazó képet, mely a tervek szerint az új Sportcentrumban kerül elhelyezésre.