Egyházmegyei ballagás Kalocsán

2018. június 1-jén került sor az egyházmegyei általános iskolai ballagási ünnepre Kalocsán a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. Az egyházmegyei fenntartású általános iskolák ballagó diákjai ünneplőbe öltözve, iskolájuk zászlajával zarándokoltak el az egyházmegye anyatemplomába. A négyszáz diák számára a ballagási szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta. A szentbeszédet P. Depaula Flavio Silvio SDB atya, az Apostoli Nunciatúra titkára tartotta. A prédikáció alatt a tanulók sorai között járva, velük beszélgetve, az ő nyelvükön adta át az evangélium üzenetét a keresztény tanúságtételről. A gyerekek nagy örömmel figyeltek szavaira, s reméljük meg is fogadták tanácsait. A szentmise végén a főpásztor levélben szólította meg a ballagó diákokat. Az ünnep után terített asztal várta a gyermekeket, ahol a kötetlen beszélgetésé és az ismerkedésé volt a főszerep.

Az érseki levél szövege itt olvasható:

 

Kedves Ballagó Diákunk!

 

Elérkezett az ideje általános iskolai ballagásodnak. Örülök, hogy katolikus iskolában végezted el alapfokú tanulmányaidat. Remélem a továbbtanulásnál is gondoltál arra, hogy katolikus iskolában folytasd a megkezdett utat. Ne feledd, a ballagás, – amely szép ünneped – nem azt jelenti, hogy az Egyház közösségéből is elballagsz.

Isten továbbra is hív, számít rád. Az Úrnak fontos vagy. Járj el szorgalmasan a vasárnapi szentmisékre! Éld meg a keresztény közösséget! A hit, amelynek útján elindultál, értelemszerű meghódolás az Isten előtt. Ne feledd, hogy Benne élünk, mozgunk és vagyunk.

Maradj hű mindig Istenhez és az Egyházhoz! Készülj fel mielőbb a bérmálásra, és nyerd el a keresztény nagykorúság szentségét! Remélem ezen a szép ünnepen is találkozunk majd.

Add át szüleidnek is jókívánságaimat és köszönetemet, amiért felelősségük tudatában katolikus iskolába írattak. Isten óvja őket.

Ballagásod alkalmából örömmel adom rád, szüleidre és családodra apostoli áldásom. Kívánom, hogy legyetek az Ő hűséges követői a világban. Adjon az Úr sok örömet, és vezéreljen mindig a jó úton. Ne engedje, hogy baj érjen.

 

Oremus pro invicem! Imádkozzunk egymásért!