A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója is Magyarország jó tanulója, jó sportolója lett!

Barta Nikolett (11.b) és Barta Viktória (9.c) részére Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet adományozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kitüntetést - immár másodszor - mindketten a 2017-2018. tanévben elért eredményes tanulmányi munkájukért, valamint az íjászatban elért kimagasló sportteljesítményükért kapták. A díjakat a tegnapi napon a Testnevelési Egyetemen Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át.

Nikolett az íjászat különböző kategóriáiban korosztályában világbajnoki I. és II. helyezést, Európa-bajnokságon V. helyezést, korosztályos országos bajnokságon kettő II. és egy III. helyezést ért el. Emellett a Tekóban kitűnő eredménnyel zárta a 10. évfolyamot.

Viktória szintén íjászatban világbajnokságon IV. helyezést, korosztályos országos bajnokságon egy-egy II., III., és V. helyezést ért el, az általános iskola 8. osztályát pedig kitűnő eredménnyel végezte a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában. Gratulálunk!