Életdöntések Jézussal

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola 8. osztályos tanulói október 5-én a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra látogattak, ahol a házasságról, a papságról és a szerzetességről, mint az életdöntésekhez kapcsolódó szentségekről gondolkodtak együtt az előadókkal, csoportvezetőkkel.

Tanítványainkkal együtt több mint hétszáz gyermek és fiatal vett részt a Gyerekmaros programjain, az esős idő ellenére.

A Találkozó szentmisével zárult, melynek főcelebránsa Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a jövő évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus püspök-referense volt. A koncelebráló atyák között volt az ezüstmisés Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök és Marton Zsolt váci megyéspüspök is.

A szentmise szónoka, Mohos püspök atya kiemelte, hogy az elköteleződés jó és szép. Ha Krisztushoz kapcsolódunk, mint szőlővessző a szőlőtőhöz, akkor életet kapunk és termést hozunk. Ha Isten hívását elfogadom, őbelőle táplálkozik az életem. Továbbá emlékeztetett arra is, hogy a keresztény hit és élet kezdete az, hogy Isten már elköteleződött irántunk. Ember lett, vállalva az emberlét fájdalmát is, azért, hogy velünk legyen. Végigjárta az emberélet útját, ismeri azt. Ezért rábízhatom magam, ő tudja, mitől lesz igazán boldog az életünk.

A következő Találkozóra is készülünk már, ami 2020. május 23-án lesz.