2019

Tomoris II. helyezés az országos döntőben

A Honvédelmi Minisztérium középiskolák részére hirdette meg a „Magyarország 20 éve a NATO tagja” elnevezésű több fordulós versenyét. Iskolánk 9. évfolyamos kadét osztályából 3 csapat is verbuválódott, azonban az első fordulón csak a Bató András, Feldinszki Zoltán, Sipos Gergő és Varga Imre összetételű csapat jutott tovább. Pályamunkájuk alapján behívták őket az országos döntőbe, melyet Budapesten a Stefánia Palota dísztermében rendeztek december 9-én.

Eucharisztikus lelki nap Kecskeméten

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében 2019. december 7-én, szombaton lelki napot szervezett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói számára. A lelki nap szentmiséjét Kecskeméten az Urunk mennybemenetele Társszékesegyházban, vagy ahogy a helyiek ismerik a „Nagytemplomban” mutatta be Dr. Bábel Balázs érsek.

Érseki látogatás Szabadkán

Az új egyházi év kezdetén Dr. Bábel Balázs érsek látogatást tett Szabadkán, ahol 2019. december 1-jén ünnepi szentmisét mutatott be a Szent Mihály Ferences Templomban, huszonnégy fiatal felnőttnek kiszolgáltatta a bérmálás szentségét, és a délvidéki híveket meghívta az 52. nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Az ünnepi szentmisén részt vettek és koncelebráltak a város papjai, a hívek pedig teljesen megtöltötték a város legősibb templomát.

Tomorisok darulesen

Az EFOP 392-16-2017-00010 sz. pályázat keretében 3 nap alatt mintegy 150 diákunk tekinthette meg a Tisza-völgyi Bemutatótermet Ábrahám Krisztián kalauzolásával, aki a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa. A környezetvédelmi szakember utána a Fehér-tói tanösvényen darulesre vezette a csoportokat. Eközben kb. 25.000 daru repült át a fejünk felett, amelyek a nappali táplálkozóhelyükről az éjszakai pihenőhelyükre, azaz a tó közepére tartottak.

Kenyérszenteléssel emlékeztek a II. Rákócziban Árpád-házi Szent Erzsébetre

Hagyományosan kenyérszenteléssel emlékezik meg a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Szent Erzsébetről november közepén. Berki József iskolalelkész szentelte meg az a kenyeret, mely Erzsébet önzetlen segítségének jelképévé vált. A közös imádság elmondása után az atya felvágta a kenyeret, melyet az ott lévők elfogyasztottak.

Rendhagyó parlamenti látogatás

A kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 11.A osztálya parlamenti látogatásra kapott meghívást Bartos Mónika miniszteri biztos asszonytól, aki az állam által finanszírozott 2-szer kéthetes külföldi nyelvtanulás projektet szervezi és koordinálja a középiskolák 9. és 11. évfolyamai számára.