Non Abbiate Paura... „Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat!”

Az előző évekhez hasonlóan lélekben egyesülve gyermekek csoportjainak ezreivel szerte a világon intézményünk, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda, teljes tanulói és nevelőközösségével az idén is csatlakozott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.

A mögöttünk (és sajnos még lehet, hogy előttünk is) álló megpróbáltatásokkal, aggódással terhelt hónapok alatt sem szabad elfeledkeznünk arról, hogy "a bűntől fertőzött" beteg világunk gyógyulására és az emberiséget sújtó bajokra a mi Megváltónknál találhatunk gyógyírt. A közös imára hívó levél azzal bátorította a gyermekeket, tanáraikat és szüleiket, hogy Jézus Krisztus hozzánk is küldi az Édesanyját, aki sohasem sem hagyja magára beteg gyermekeit.

Mivel ebben az esztendőben október 18-a vasárnapra esett, az Országos Lelkipásztori Intézet azt javasolta az iskoláknak, hogy a következő napon, október 19-én fohászkodjunk együtt. Hétfőn Ft. Kullai Attila iskolalelkész atya és előimádkozó nyolcadikosaink imavezetésével közel 400-an végeztük el az örvendetes szentolvasót, kérve, hogy Szűz Mária anyai közbenjárására Szent Fia szabadítsa meg a világot a koronavírus-járványtól.

Az ima eredeti időpontjában, október 18-án a 9 órakor kezdődő szentmisén 5.a osztályos tanulóink végeztek felolvasói szolgálatot. Attila atya jóvoltából Szent II. János Pál pápa ereklyéje előtt imádkoztak a missziókért, országunk vezetőinek bölcs és bátor helytállásáért.

 

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége