A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanos olimpiája

2017. szeptember 30-án Kecskemét városában került megrendezésre a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megyei hittanos sport olimpiája. A rendezvényen közel kétszáz, az egyházmegyénkben katolikus hitoktatásban résztvevő 5-8. osztályos tanuló vett részt különböző sportágakban (sakk, asztalitenisz, fiú és lány labdarúgás, kapitánylabda).

A Jóisten nagyon kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen a reggeli morcos időjárást lassanként csodálatos napsütéssel váltotta fel. A versenyt Dr. Finta József érseki helynök, Kecskemét város papi referense, a kecskeméti Társszékesegyház nemrég kinevezett plébánosa nyitotta meg. Két tornacsarnokban, az iskola ebédlőjében, valamint a szabadtéri műfüves sportpályán zajlottak a versengések. Többen a szünetben kipróbálhatták magukat a szabadtéren kihelyezett darts táblánál is. A legnagyobb figyelem a kapitánylabda tornát kísérte, hiszen itt volt talán a leglátványosabb küzdelem és innen hallatszott a legtöbb buzdítás is. A legnépesebb versenyszám természetesen mégis a foci volt, ahol két korosztályban 13 csapat mérte össze erejét, tehetségét. Az egyéni számokban, mint a sakk és asztalitenisz kevesebben próbálkoztak, de ők is örömmel fogadták a megérdemelt helyezéseiket.

A nap zárásaként a szervezők finom péksüteményekkel kedveskedtek a résztvevőknek.

A versenyszámok helyezettjei mind érmet, oklevelet és serleget vehettek át a kiérdemelt helyezéseik alapján, melyeket a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Egyházmegyei Kateketikai Bizottságának elnöke, Pap József és Dr. Finta József atya adtak át megérdemelt taps kíséretében.

 

Istennek legyen hála!