Pályaválasztási nap a Szent József Katolikus Általános Iskolában

k39

   

 

 

2022. október 15-én, szombatra sok vendéget vártunk iskolánkba. Eljöttek hozzánk a Vári Szabó István Szakképző Iskola, a Dékáni Árpád Technikum, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum és a Merkbau építőipari cég képviselői.

    A „tekósok” tanárai azokat a képzéseket mutatták be nyolcadikosainknak, amelyekből majd választhatnak, amikor kitöltik a továbbtanulási jelentkezési lapokat. A beszélgetéssel zárulóeseményt Téglás László igazgató úr és Szabó Julianna igazgatóhelyettes asszony vezette, s végül ajándékokat is kaptak tőlük tanulóink.

 

 

453  463

12412

    Valamennyien szakmákat ismertettek meg velünk. Az egyes helyszíneken diákok várták tanulóinkat, s ők magyarázták el, mutatták meg és be az adott szakma egy-egy munkafázisát, jellemzőjét. Így ki is próbálhattuk a hegesztést, az autószerelést, a csomagolást, teríthettünk szabályosan asztalt, készíthettünk – természetesen alkoholmentes – koktélokat. A Merkbau standján csempézhettünk, felismerhettük az építőiparban használt kézi eszközöket, s mindezért még ajándékokat is kaphattunk.

    A jó hangulatú, változatos programú napot egy közös imával zártuk.

    Reméljük az itt megszerzett ismeretek megkönnyítik majd diákjaink számára a választást!