Érseki áldással indulnak a fiatalok Portugáliába

kep4

 

Július 25-én Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a portugáliai Ifjúsági Világtalálkozó előtt köszöntötte a főegyházmegye résztvevő fiataljait, majd megáldotta őket és kendőiket.

 

 

 

 

Az Ifjúsági Világtalálkozót ezúttal Lisszabonban rendezik meg augusztus 1-6. között. A fő rendezvényt megelőző héten országszerte lelki felkészülést segítő előtalálkozókat is szerveznek a dél-európai államban, melyek közül a Főegyházmegye fiataljai az Emmanuel közösség coimbrai eseményén vesznek részt.

643

 

35  3423

wetw  454

698  463

675  1312

Az indulás előtti napon azonban a csoport egy része még egy felkészítő programot vállalt, hiszen a Kalocsai Érseki Palotában Balázs érsek fogadta az ifjúságot.

A főpásztor az érseki magánkápolnában megáldotta a csoport kendőit, amelyet a fiatalok viselnek majd a találkozó alatt, Isten áldását kérte hordozóikra, majd átadta nekik kendőiket. Dr. Bábel Balázs Szent Kristóffal, és a nap szentjével, Szent Jakabbal párhuzamot vonva hívta fel a figyelmet a zarándokutak fontosságára, és azok valódi jelentőségére, valamint kérte a találkozón résztvevőket, hogy igyekezzenek ők is Krisztus hordozóivá válni.

Hálájuk jeléül a fiatalok is megajándékozták egy kendővel a kalocsa-kecskeméti érseket, aki ezt követően egy rövid, jó kedélyű beszélgetést folytatott velük, mielőtt útjára engedte őket, hogy az utolsó előkészületi mozzanatokat is elvégezhessék a zarándokút előtt.

 

Bódog Balázs