Élet a Tomoriban a járvány idején

Élet a Tomoriban a járvány idején

Semmi nem olyan, mint ezelőtt volt, de legalább jól megtanuljuk az állandóan változó helyzetekhez való alkalmazkodást. Nagyon sok esemény elmaradt a járvány miatt, de sok mindent megvalósítottunk online módon vagy az előírások betartása mellett „csökkentett üzemmódban”.

Diákjaink november 11. óta újra a digitális tanulás rögös útját járják. Igen, egy kicsit rögös még ez az út, hiszen nagyobb odafigyelésre van szükség a részükről, mert a feladatok leadási határidőin kívül ügyelniük kell az „élő” online-órákon való pontos megjelenésre, de még a jelenléti ív kitöltésére is. Elmondhatjuk, hogy összességében nagyon jól helytállnak, sőt egyesek kiváló versenyeredményeket hoztak a katolikus iskolák matematika versenyén, mások pedig sikeres nyelvvizsgát tettek.

A szakképzésben részt vevőknek, így a kadétoknak is egészen eddig megtartásra kerültek a gyakorlati óráik, a képzőművészetekben tehetséges diákjaink pedig kiállítást készítettek az alkotásaikból, amelyet sajnos még csak filmfelvételről láthattak a város lakói.

Iskolánk lelki vezetője, Harbula István atya szintén az online térben osztotta meg nagyböjti gondolatait a diákokkal és a munkatársakkal, és az intézmény honlapján, valamint facebook-oldalán egészen húsvétig szép idézeteket fogunk közzétenni az ünnepi készülődés jegyében.

  1

A szalagavató bál elmaradt, helyette az osztályfőnökök tűzték fel diákjaiknak a középiskolás évek végének közeledtét jelképező szalagokat a tablófotózással egybekötve.

2  3

Osztályom és a másik végzős osztály tanulóinak is további kitartást kívánok az érettségire való felkészülésben, derűs, optimista hozzáállást a kialakult helyzethez, és elsősorban jó egészséget.

Havasi Helén