Újabb Tomoris siker

Nagyon jó hírt kaptunk: Pócsik Olga tanárnőt kitüntették: "A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal!

Nagy örömmel gratulálunk és ezúton is köszönjük kiemelkedő tehetséggondozó munkáját, aminek oly sok szép eredménye lett az elmúlt években!

Az elismerést az Országos Tehetséggálán az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselői adják át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Farkas Zoltán

igazgató

                           3           4

 

Munkájának rövid méltatása:

„Közösségépítés és kreativitás, ez a két fő jelszavam…” - írta egy iskolai beszámolóban a tanárnő, aki fiatal kora ellenére máris az iskola arculatteremtő személyisége. Művésztanárként személyesen is példát mutat. Pedagógiai tevékenységében középpontba állítja a játékos ismeretszerzést, az élményt és a felszabadult munkavégzést. Elsősorban személyiségével nevel, amelyet (még öltözködési stílusát is) szívesen követnek a diákok.

Többször szervezett alkotótábort iskolai és nemzetközi szinten egyaránt, pl. 2006-ban Kiskunmajsán a testvérvárosok diákjainak jelenlétével.

Nyári művészeti workshop keretében diákjaink fotókon és festészeti, street art technikák segítségével kereshettek új kifejezési módokat maguknak. Megszépült a kollégium egyik melléképülete is a street artosok keze alatt. Egy másik alkalommal kifestették a piactér falait is, legutóbb pedig a helyi Menedékváros lakóit örvendeztették meg Karácsonyra a folyosók, termek díszítésével.

2012-től ÉLMÉNYMŰHELY PROGRAM-ot szervez, ahol a résztvevők vizuális problémákat oldanak meg, fejlesztik kreativitásukat, vagy csak egyszerűen jól érzik magukat. A jelentkezők képzőművészeti, fotó és videó, animációs, installálási, komponálási és kommunikációs technikákat alkalmaznak. Az élményműhely alkotásaiból kiállítás nyílt.

Alkotóműhelyt szervezett „(p)éld.a.képeink” címmel, ahol a diákok mutatják be fotóikat. A fotók szabadon választott művészek alkotásai mellé készült reprodukciók, vagyis egy-egy téma feldolgozása a diákok szemszögéből.

Az iskola művészet-közművelődés-kommunikáció szakmacsoportos diákjaival – osztályfőnökként - minden évben készítettek egy-egy filmet, amelyekkel részt vettek az Országos Középiskolai Filmszemlén. Első alkotásuk Jancsó Miklós tetszését is elnyerte, és 2014-ben pedig a Dolls című kisfilmjük mintegy 70 pályamű közül a legjobbnak bizonyult, amelyet Mundruczó Kornél kiemelten méltatott.

2015-ben rendőrségi megbízásból drogprevenciós kisfilmet készítettek.

Osztályának meghatározó diákjai vezetésével színházi társulat is alakult 30-40 diák közreműködésével. A rendezés, a díszletek, a koreográfia, mind-mind önálló diákmunka eredményei. Az utolsó előadásukat (Musicalek éjszakája) több mint 1500-an látták. A kivitelezésbe bevonták az egész várost: általános iskolásokat, tanárokat és szülőket.