Ballagási ünnepségsorozat

Ballagás, arcok: áhitat és előretekintés

Elbúcsúztak a végzősök az Alma Matertől a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban.

Az iskola hagyományaihoz méltón a ballagási ünnepségsorozat már csütörtök délután megkezdődött, amikor a végzős osztályok – a főpróbát követően – megkoszorúzták a Kuruc-szobrot, majd virágot helyeztek el az elhunyt tanároknak emléket állító kopjafánál.

Este szerenáddal búcsúztak tanáraiktól a tizenkettedikesek, pénteken pedig jelmezekbe öltözve, a „bolondos ballagással” köszöntek el diáktársaiktól.
\r\nAz ünnepségsorozat fénypontja persze ezúttal is a szombati ballagási ünnepség volt. 10 órakor a feldíszített tantermekből indultak útjukra a végzősök, akiket az ünnepi díszbe öltöztetett iskolaudvaron vártak családtagjaik, barátaik és persze tanáraik.

Az ünnepség első részében az alsóbb évfolyamos diákok dalokkal, versekkel búcsúztak ballagó társaiktól, majd a végzősök képviselői osztották meg gondolataikat a megjelentekkel. Ezt követően került sor az iskolazászló átadására, majd fény derült az idei kitüntetettek személyére is.

Az ünnepség felülről

Az „Év diákja” címet Herczeg Zsófia 12.a osztályos tanuló vehette át. „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben az egyaránt 12.c osztályos Kis Evelin és Schnürlein Henrik részesültek. A „Tehetséges diák” díjat Blahó Barnabás (12.c) érdemelte ki. A négy év során valamely területe(ke)n nyújtott kimagasló munkájáért „Vincit virtus” kitüntetést vehetett át Borsódi László (12.a), Sziládi Gábor (12.a), Zsebedics Alexa (12.a), Kocsi Barbara (12.b), Andróczki Máté (12.c), Jurinovics Evelin (12.c), Kovács Gábor (12.c) és Precsinszki Bea (12.c). A „Rákóczi Művészeti Nívódíj”-at Vigh Tamás 12.a osztályos tanuló mellett a szakképző évfolyamon végzős Hegedűs Alexandra (14.b) és Godó Vivien (14.a) vehették át.

Ballagók

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért kimagasló eredményéért könyvjutalmat vehetett át Mityók Boglárka (14.b), Szikora Rebeka (14.b) és Szabó Dóra (14.c)

A díjak átadását követően Téglás László igazgató úr, majd dr. Finta József plébános úr köszöntötte a ballagó diákokat.

Tömeg

Az ünnepség végén a ballagók és a vendégek az iskola előtt álló Rákóczi-szoborhoz vonultak, ahol a tizenkettedikesek verssel és koszorúzással emlékeztek meg iskolánk névadójáról.

\r\n', 'summary': '

Ballagás, arcok: áhitat és előretekintésElbúcsúztak a végzősök az Alma Matertől a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban.

Az iskola hagyományaihoz méltón a ballagási ünnepségsorozat már csütörtök délután megkezdődött, amikor a végzős osztályok – a főpróbát követően – megkoszorúzták a Kuruc-szobrot, majd virágot helyeztek el az elhunyt tanároknak emléket állító kopjafánál.

', 'format': 'full_html