Nemzetközi és országos rajzsikerek a Szent Imre Iskolában

1. 2014-2015. év - 45. Pentel-Japán Nemzetközi Gyermekrajz pályázat
Iskolánk, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola sikeresen mutatkozott be az 1 éve zajló 45. Pentel-Japán Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton, melyről a gyerekek a díjakat 2015. október 10-én vették át a Budakalászi Művelődési Házban szüleik kíséretében.
Az iskolánkban működő Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakának növendékei közül Pribék Krisztina 6.a osztályos tanuló Szuper arany, valamint ezüst és bronz minősítést kapott. Simkó Eszter 6.b osztályos tanulónk bronz minősítést tudhatott magáénak. Másik két tanulónk, Csikós Martina 8.a és Piroska Norbert 7.a osztályosok szintén bronz minősítéssel tértek haza. Kiss Péter, már elballagott diákunk (jelenleg a Katona József Gimnázium tanulója) is bronz minősítést szerzett.

2. 2015. október 5-12. - Portugália (Évora) XVI. Nemzetközi Festészeti verseny
A művészeti iskolás tanulóink a nyáron sikeresen szerepeltek a portugáliai Évorában megrendezett XVI. Nemzetközi Festészeti versenyen. Ebben az I. fordulóban 3 arany és 3 ezüst minősítést szereztünk, mely feljogosította Iskolánkat a „plein air” versenyre. Ezen Czirkos Vince Árpád 13 éves növendékünk képviselt bennünket, ahol épületeket, utcarészleteket kellett a helyszínen megjeleníteni.
Kínát és Oroszországot követően a 12-14 évesek kategóriájában Vince bronzérmet szerzett Magyarországnak.

3. 2016. szeptember - 2015. évi Európai Mobilitási Hét kreatív pályázat
Iskolánk diákjai ismét remekeltek, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen - Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva - meghirdetett kreatív pályázatán megmérették magukat.
Az eredményhirdetésre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt, 2015. szeptember 16-22. között került sor, amikor is kiderült, hogy Molnár Eszter a kerékpár fődíjat, Hegedűs Tamás pedig a roller különdíjat nyerte el.

4. Papírmánia c. országos rajzverseny
Papírmánia címmel már a nyári szünidő előtt meghirdette a Nyomda- és Papíripari Szövetség országos rajzversenyét, amelyen iskolánk képzőművész növendékei ismét indultak. A rajzverseny helyi zsűrizésére szeptember 25-én került sor az STI Petőfi Nyomdában.
A tanulságos, ám nem könnyű kategóriákban diákjaink közül Sámán Boglárka művével az országos verseny városi fordulóját megnyerte, és ezzel bejutott az országos döntőbe, melyért a Tarapcsik Könyvkötészet, a Katona József Színház és a Malom Kereskedelmi Központ különdíját nyerte el, Pásztor Enikő munkáját pedig a Kecskeméti Fürdő különdíjával ismerték el.

5. A Fény világnapja rajzverseny 2015.
Kiemelt alkotásaikkal Kasza Dániel, Sámán Boglárka és Kele Zita iskolásaink (művészeti iskolai növendékek) a Fény világnapja alkalmából rendezett csehországi (Cseh Köztársaság, Lidice) rajzversenyen is kiválóan szerepeltek.

A versenyekre a diákokat iskolánk részéről Csúzdi-Szabó Erika pedagógusunk – aki egyúttal a művészeti iskola tanárnője is – készítette fel.

', 'summary': '

1. 2014-2015. év - 45. Pentel-Japán Nemzetközi Gyermekrajz pályázat
Iskolánk, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola sikeresen mutatkozott be az 1 éve zajló 45. Pentel-Japán Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton, melyről a gyerekek a díjakat 2015. október 10-én vették át a Budakalászi Művelődési Házban szüleik kíséretében.', 'format': 'full_html1