20 éves jubileumát ünnepelte a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola

November 8-án, vasárnap szentmise keretei között ünnepelte Iskolánk, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola fennállásának 20. évfordulóját.

Ünnepségünket megtisztelte számos egyházi és helyi személyiség, mely keresztény iskolaként szentmise – a Piarista Iskolával együtt, mint a kecskeméti katolikus iskolák éves rend szerint tartott alkalma – keretei között ment végbe. A szentmisét Bábel Balázs érsek úr celebrálta, melyen aktívan közreműködtek a két iskola diákjai is szolgálattevőként. A gyerekek felolvastak, ministráltak, és csengő hangjukon gyönyörködtettek bennünket.

Érsek úr Lukács Evangéliuma 12. részének 34-40. verse alapján mondta el szentbeszédét, melyben nemcsak méltatta a jubiláló iskolánkat, s az ott folyó munkát, de perspektívát mutatott mindannyiunknak, a 300 éves Piarista Iskola példáján, valamint Szent Imre herceg neveltetésének történetével. A hagyományos magyar keresztény életszemléletet Szent Imre és családja, Szent István és Boldog Gizella, valamint nevelője, Szent Gellért szeretetteljes együttműködése mutatta be számunkra.

A mély gondolatokat Benőné Csanádi Tünde tanárnő által vezetett kedves és ügyes gyerekkórusunk tette emlékezetessé, többféle zenei csodával mutatva meg tehetségét.

Csúzdi Erika tanárnő és vele együtt több tanártársa pedig látható formában is megjelenítették az évfordulót, az oltárnál elhelyezett 20-as szám mécsesekkel kivilágított kompozíciójával.

Az áldozás alatti lelki csendességben Cesar Frank: Panis Angelicus méltóságteljes zenéjével és Händel: Messiás Pifa tételének ringató hangjaival a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar ajándékozta meg szolgálatával Iskolánkat.

Nagy öröm és meglepetés volt mindenki számára az Érsek Atya által átadott és közvetített pápai áldás. Az érintettek annak kicsinyített változatát vihették haza otthonaikba.

Iskolánk „nagytestvére”, a kecskeméti Piarista Iskola igazgatója, Nagy Attila SchP igazgató úr baráti és zenés köszöntése az ünnepi szentmisénk egyik emlékezetes, lélekemelő mozzanata volt.

Az ünnepi szentmise után méltán érezhette mindenki, aki a Nagytemplomból hazament, hogy megérintette őt valami abból a szeretetből, abból a befogadó-megerősítő érzésből, ami a kecskeméti Szent Imre Iskola egyik legfontosabb jellemzője.

Intézményünk születésnapját november 22-én, vasárnap délelőtt az óvodások és iskolások, valamint a nevelők és alkalmazottak közreműködésével ünnepi gálaműsorral folytatja a Hírös Agorában.

A Szent Imre Óvoda és Iskola pedagógusai

', 'summary': '

November 8-án, vasárnap szentmise keretei között ünnepelte Iskolánk, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola fennállásának 20. évfordulóját.

', 'format': 'full_html1