Egyházmegyei Hittanos Olimpia, 2015

Egyházmegyei Hittanos Olimpia

a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban

 

2015. április 18-án került megrendezésre a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban az idei Egyházmegyei Hittanos Olimpia döntője, amelyre az egyházmegye számos espereskerületéből érkeztek csapatok, hogy összemérjék erejüket sakkban, asztaliteniszben, kapitánylabdában és fociban.

A versenyt reggel 9 órakor kezdtük szentmisével, amelyet Dr. Bábel Balázs érsek atya mutatott be. A szentbeszédben kiemelte a helyes versengés fontosságát az életben, és a becsületes magatartásra buzdította minden résztvevőt.

A szentmise után közösen átvonultunk a verseny helyszínét biztosító II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumba, ahol a megnyitó ünnepségen Téglás László igazgató úr köszöntötte a diákokat, és néhány szóban bemutatta az intézményt.

Ezt követően vette kezdetét a megmérettetés mind a négy sportágban. A kapitánylabdában már ebéd előtt kialakult a végeredmény, 5-6-os korosztályban első lett a kiskunhalasi Szent József Általános Iskola és Óvoda csapata, második Kiskunfélegyháza és a harmadik helyet Kecskemét csapata szerezte meg. A 7-8-os korcsoportban első lett a kiskunhalasi Szent József Általános Iskola és Óvoda csapata, második Kecskemét és a dobogó harmadik fokára Fülöpjakab – Kunszállás csapata állhatott fel.

A megerőltető küzdelmek közötti szünetekben a fiatalok az iskola menzájára vonultak át négy turnusban, és elfogyasztották jól megérdemelt ebédjüket.

Délután egy óra körül már az asztaliteniszezők között is kialakult a végleges sorrend, 5-6-os korosztályban a lányok közül első lett Ádám Flóra (Bácsbokod), második Murcsik Nóra (Kiskunhalas) és harmadik Puskás Gina (Petőfiszállás). A 7-8-os korcsoportban Vendégh Réka (Solt) az első, Fekete Vivien (Tabdi) a második és Torma Eszter (Kiskunhalas) harmadik helyet szerezte meg. A fiúk közül 5-6-os korcsoportban a dobogó legfelső fokára László Ákos (Kiskunhalas), a másodikra Hegedűs Zoltán (Petőfiszállás) és a harmadikra Kovács Kristóf (Jánoshalma) állhatott fel. A 7-8-os fiúk közül Sári Endre (Kiskunhalas) szerezte meg az első, Pakó András (Jánoshalma) a második és Vida Ádám a harmadik helyet.

Idén a sakkozók között is komoly csata alakult ki, az 5-6-os korcsoportban Tallér Máté (Baja) vezette legtöbbször győzelemre bábúit, második lett Kovács Eszter (Solt) és Csányi Pál (Fülöpjakab – Kunszállás) a harmadik helyet szerezte meg. 7-8-os korcsoportban Patkós Alexandra (Fülöpjakab – Kunszállás) lett az első, Nyári Zsolt (Szank) a második, Nagy Szemira Viktória (Baja) pedig a harmadik.

Fociban már korábban megtörténtek a sorsolások, ahol mindkét korosztályban két csoportra oszlottak a csapatok, és a szerzett pontok alapján a csoportelsők az első-második, a csoportmásodikak a harmadik-negyedik helyért csatázhattak. Az 5-6-os fiúk közül nagy csata után az arany Nyárlőrinc csapatáé lett, az ezüstöt Bácsbokod szerezte meg, a bronzérmet pedig Félegyháza csapata nyakába akaszthattuk. A 7-8-os korcsportban is hasonlóan heves küzdelem folyta dobogó legfelső fokáért, amelyre idén a Szent József Általános Iskola és Óvoda csapata állhatott fel, az ezüst a Jánoshalma birtokába került, a bronzérem pedig a Keceli csapatot ékesítette.

Délután három órakor kezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés, amelyen Dr. Finta József érseki helynök atyától és Pap József EKB elnöktől oklevelet vehetett át minden résztvevő, a dobogósok érmekkel és minden első helyezett a Tekó CAD/CAM laborjában készült egyedi emlékplakettekkel is gazdagodtak.

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát és örömmel gondol majd vissza erre a szép hétvégére.

 

', 'summary': '

Egyházmegyei Hittanos Olimpia

a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban

 

2015. április 18-án került megrendezésre a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban az idei Egyházmegyei Hittanos Olimpia döntője, amelyre az egyházmegye számos espereskerületéből érkeztek csapatok, hogy összemérjék erejüket sakkban, asztaliteniszben, kapitánylabdában és fociban.

', 'format': 'full_html1