Jól megy a matematika a Tekóban

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola szakmai munkájának egyik fő erőssége a természettudományos tehetséggondozás. Minden év számos, szép tanulmányi eredménnyel gazdagítja az iskola hírnevét, de ez a tanév kimagasló sikereket hozott.

Március 1-jén, szombaton került sor Kecskeméten a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjai és pedagógusai nagy létszámban vettek részt az eseményen. A legkiemelkedőbb eredményt Tóth Szabolcs (12.c) érte el, aki évfolyamán az első helyezett lett, így ő képviselheti az intézményt és egyben megyénket is az országos döntőben. A képzeletbeli dobogó második fokára állhatott Blahó Barnabás (10.c) és Gyulavári Gábor (12.a). Harmadik helyezést ért el Frittmann Patrik (9.a), Kovács Renáta (10.c) és Kristóf Roland (12.a). Szép eredményként könyvelhetjük el Bartus József (9.b), Nagy Norbert (10.c), Demjén Attila (11.a) és Rabi Róbert (12.a) negyedik helyezését is. A tanulók teljesítményéhez nagyban hozzájárult tanáraik, Szauter Zsuzsanna, Tóth Katalin és Polgár-Ónodi Szilvia, Tóbiás Zoltánné és Tóth Ferenc alapos felkészítő munkája, akik közül az utóbbi három pedagógus külön díjazásban is részesült. Csapatversenyben első helyezést ért el az iskola 10. és 12. évfolyamának a csapata, a 9. és 11. évfolyamosok pedig második helyen végeztek a kilenc szakközépiskolát felvonultató mezőnyben.

További kiemelkedő eredmények születtek a Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny március 7-i eredményhirdetésén is, ahová az iskola hét diákja kapott meghívást. Első helyezésről tanúskodó kupával térhetett haza Blahó Barnabás (10. c) és Csősz Tamás (12.a). Második helyezést ért el Kovács Veronika (9.c), Törjék Noel (11. a) és Mándity Fabio (12.a). Herczeg Zsófia (10.a) és Kristóf Roland (12.a) pedig a harmadik helyen végzett. Sikeres felkészítő munkájáért Tóbiás Zoltánné elismerő oklevelet kapott, hiszen a tizenkettedik évfolyamon minden helyezést az ő tanítványai hoztak el. Rajta Kívül Polgár-Ónodi Szilvia, Tóth Katalin és Tóth Ferenc működtek közre a tanulók felkészítésében.

Példa nélküli az iskola történetében, hogy az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe három tanulót is behívtak. A 12. évfolyamról Kristóf Rolandot és Mándity Fabiót, akik mindketten Tóbiás Zoltánné tanárnő tanítványai, és Kónya Csabát, aki még csak tizenegyedikes és Polgár-Ónodi Szilvia készítette fel a nagy megméretésre.

', 'summary': '

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola szakmai munkájának egyik fő erőssége a természettudományos tehetséggondozás. Minden év számos, szép tanulmányi eredménnyel gazdagítja az iskola hírnevét, de ez a tanév kimagasló sikereket hozott.

', 'format': 'full_html1