Névadónk és Védőszentünk: Szent Imre – ünnep és témanap intézményünkben

November 5-én ünnepeltük iskolánk névadójának, Szent Imrének a születésnapját. A rendkívüli helyzet miatt az iskolai szentmisét online közvetítettük minden tanterembe az iskola kápolnájából, amit Intézményünk másik lelkésze Hatházi Róbert atya celebrált. A szentmise szívet-lelket megragadó volt, még online is „átjött” ahogy Robi atya nagy szeretettel és gondossággal példaképül állította elénk Szent Imrét. További különlegessége volt a szentmisének, hogy a szentáldozáshoz az iskola folyosójára mentek ki diákjaink és tanáraink, ahol magukhoz vehették Krisztus Testét.

A szentmise után a kápolnában az óvodánk legnagyobb gyermekei is liturgikus körülmények között folytatták az ünneplést Robi atyával.

A nap folytatásaként az alsó tagozatos diákok témanap keretei között dolgozták fel Szent Imre életét és erényeit: Jézus és az Egyház iránti szeretetét, szót ejtettek mai szóval élve sportos „keménységéről”, igényes és tiszta életvezetéséről. A diákok dráma és kézműves foglalkozások segítségével megelevenítették, hogy mit is jelent számunkra Szent Imre életpéldája.