Átadták a Caritas Hungarica Díjat

Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke, ünnepi szentmisében adott hálát október 6-án az egyházmegyei karitász igazgatók és mintegy 200 vendég jelenlétében azokért, akik önzetlenül segítik a rászorulókat.

A szentmise elején Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy azokért az önkéntesekért adunk hálát, akik különböző szociális területeken példaértékű munkát végeznek. Őket ismei el ezen a napon a Karitász a Caritas Hungarica Díjjal.

A szentmisét követően adták át a Caritas Hungarica Díjat - az idén hetedik alkalommal -, amelyet ebben az évben 40 önkéntes vehetett át. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéből Rasztik Tibor és Törteli Rózsa.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat. A díj célja biztosítani a karitász önkénteseket arról, hogy az Egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkájukat. Ennek jeléül külön kitüntetéssel jutalmazza azokat az önkénteseket, akik ezen a téren Krisztus szeretetéről példaértékűen tettek tanúságot szolgálatukban.

A díj célja továbbá buzdítani a közösségeket a karitatív tevékenységre Árpád-házi Szent Erzsébet példája nyomán; és példaképül állítani mások elé azokat a köztünk élő híveket, akik Krisztus szeretetével önzetlenül segítenek a rászorulókon Jézus tanítása szellemében: „…mert éhes voltam és ennem adtatok, szomjas voltam és innom adtatok, vándor voltam és befogadtatok, mezítelen voltam és felruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok, börtönben voltam is fölkerestetek…” (Mt 31,35-36).

A Caritas Hungarica Díj 2018-as átadásáról az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatnak bővebben:

 

https://karitasz.hu/aktualis/aktualis-hirek/mindenben-meglatni-isten-csodajat

 

Képek forrásmegjelölés: Katolikus Karitász/Merényi Zita