Tanévnyitó Kiskunhalason

Szeptember 2-án délután a tanévnyitó ünnepséggel elkezdődött a 2018-2019-es tanév a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói számára.

Az iskola udvarán összegyűlt 114 kilencedikes tanulóval együtt 583 diák kezdi el tanulmányait a Tekóban a mai nappal. A tanévnyitó ünnepség a tizenegyedikes gimnazista tanulók műsorával kezdődött, majd az iskola énekkarát hallhattuk. A diákság nevében Haskó János Dominik, a diákönkormányzat elnöke köszöntötte az ebben a tanévben az iskolába beiratkozókat, majd a kilencedikesek esküt tettek az iskola zászlója előtt, osztályfőnökeiktől pedig egy emléklapot és egy iskolai kitűzőt kaptak.

 11  1   2  

Ezt követően Téglás László igazgató úr üdvözölte a diákságot, majd a fenntartó nevében Hozdik Zsolt kanonok-plébános beszélt a megjelentek előtt.

                       6                  7

Szeptember 3-án a hagyományoknak megfelelően ünnepi szentmisén vettek részt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói és pedagógusai.

9 4 5

A zsúfolásig megtelt kiskunhalasi Alsóvárosi Katolikus Főplébánián megtartott szertartáson Hozdik Zsolt kanonok-plébános mutatta be a misés, Tamás Sándor iskolalelkész pedig prédikációjában, a hit keresésének fontosságára hívta fel a tanulók figyelmét. A misét követően a diákok visszavonultak az iskolába, ahol osztályfőnöki órákkal vette kezdetét a 2018-2019-es tanév.