Remek helytállás a KIDS Kupán

Második alkalommal vett részt iskolánk a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége által szervezett KIDS Kupán, ami lényegében a katolikus iskolák országos bajnoksága.

A csoportmérkőzések során a mieink a házigazda Szent László-iskola ellen játszották első meccsüket. A kiegyenlített mérkőzésen mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de végül az utolsó percben lőtt góllal a várdai lányok szerezték meg a győzelmet. A második meccsen sikerült a javítás. A Budai Ciszterci iskola (amely a VII. Kötény Kupán vendégünk lesz) ellen Enying Luca és Bánhidi Hajnalka góljaival sikerült nyerni. A csoport utolsó meccsén az előzmények ismeretében a mieinknek mindenképp győznie kellett a négy közé jutáshoz, míg az ellenfél, a gödöllői Premontrei-iskola már egy döntetlennel is nyeregben érezhette magát.

Babenyecz Vivi remek góljával a mieink szerezték meg a vezetést, majd egy véleményes büntetőből egalizált az ellenfél. A második játékrészben mindent egy lapra tettek fel a hősiesen küzdő Tekós lányok. Egy pilanatra úgy tűnt, a győztes gólt is sikerül megszerezni, ám a játékvezető gólvonalnak ítélte meg Babenyecz Vivien kapufáról levágódó labdáját. Ezután is adódtak még helyzetek, de a gödöllői kapus több esetben is bravúrral védett. Az 1-1-es döntetlennel pedig az ellenfél jutott a négy közé.

Bár az érmes remények ezzel szertefoszlottak, a vasárnapi alsóházas meccseken a lányok megmutatták, milyen is a Tekós szív.

Előbb a budapesti Szent Angéla ellen sikerült győzni. Babenyecz Vivi szerezte meg a vezetést, majd Német Kitti lőtte meg élete első gólját a Tekó színeiben.

A Budai Ciszterci elleni összecsapáson sportszerűségből is jelesre vizsgázott a Tekó. Az ellenfél ugyanis sérülések miatt emberhátrányban tudott csak kiállni, amire válaszul a mieink is levittek egy játékost a pályáról. Bár a vezetést a budapesti csapat szerezte meg, Enying Luca szinte azonnal egyenlített, Pálmai Dia gólja után pedig már nálunk volt az előny. A győzelmet Német Kitti biztosította be, így a csapat az ötödik helyen végzett.

Bár a lányok érthetően csalódottak voltak a szombati nap miatt, ahol egyetlen gólon múlt a még fényesebb szereplés, ám az összesített mérlegre nem lehet panasz. 5 mérkőzésen 3 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség igazán jónak mondható egy fiatal csapattól. A Tekó kapuját védő Léder Vanda pedig mindössze három gólt kapott, miközben remekül védett és gólpasszokat is adott társainak. Teljesítményével kiérdemelte a legjobb kapusnak járó különdíjat!

 

Dávid Géza