Milliós sporteszköz fejlesztés a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Iskolánk részt vesz a Magyar Diáksport Szövetség Klaszter programjában, amelynek célja a testnevelés órai és az azon kívüli mozgásos tevékenységek minőségének javítása, fejlesztése. Országosan hat iskola csatlakozott a két évet felölelő projekthez, melynek első lépéseként 2018. január 18-án délelőtt ünnepélyes keretek között egy millió forint értékben vehetett át az intézmény sporteszközöket, sportszereket. Emellett szakmai segítséget is kapunk a program kitalálóitól.

Az ünnepségen Dózsáné Mohos Mónika igazgatónő köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Paic Róbert, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai fejlesztője beszélt arról, mennyire fontos a gyerekek mindennapjai során a testmozgás, melynek köszönhetően fejlődnek kognitív képességeik, javulhat tanulmányi eredményük.

A program kitalálója Pigniczkyné Lugos Ilona adta át jelképesen az egy millió forint értékű sportszereket, sporteszközöket Halmágyi Endrének, a Szent József iskola diákjának.

Bányai Gábor, Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője szerint az egészségmegőrzés egyik fő eleme a rendszeres testmozgás, amelyhez a kormányzat igyekszik mindent eszközt, lehetőséget biztosítani. Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere hozzátette: eddig is sokat áldoztak a sportinfrastruktúra fejlesztésére, s ez a jövőben folytatódni fog.

Az ünnepélyes átadót követően az iskola tornatermében diákjaink megmutatták, testnevelőik irányítása mellett, milyen sokoldalúan használhatók az új eszközök.

A sportszerekből részesülnek Lomb utcai óvodánk gyermekei is, akik szintén részt vettek az ünnepélyes átadón.