Szép magyar beszéd verseny a Szent József Katolikus Általános Iskolában

2018. január 8-án délután versenyre gyűltek össze az irodalmat, anyanyelvet szerető, szépen, emberül beszélő diákjaink iskolánk könyvtárában. A szép magyar beszéd ünnepe volt ez. Két korosztályban mérték össze tudásukat a versenyzők. Az 1. fordulóban a maguk által választott, a 2. fordulóban a helyszínen kapott XX-XXI. századi, magyar, irodalmi vagy igényes köznyelven megírt művet kellett előadniuk. 20-25 sor felolvasásával bizonyíthatták mindkét alkalommal, hogy az előzetesen megadott szempontok szerint – szöveghűség, szövegértés, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd – bíráló zsűrinek rátermettségüket, előadói készségüket.

Nagy örömünkre – bár a feladat nem volt könnyű – az utóbbi évek legnépesebb mezőnye gyűlt össze. Jó hangulatú, mindannyiunkat sok értékes gondolattal gazdagító, emlékezetes délután volt!

A két korosztály legszebben beszélő tanulóinak bizonyultak:

 

5-6. évf.

          I.          Madaras Ádám 5.a

         II.          Németh-Buhin Beatrix 6.b

        III.          Sümegi Bence 5.c

7-8 .évf.

          I.          Cornea Flóra 7.c

         II.          Dóczi Viktória 7.a

        III.          Hegyi Szidónia 7.c

 

A két első helyezett képviseli iskolánkat 2018. január 25-én, a Bibó István Gimnáziumban rendezendő területi fordulón. Versenyünk mottójával biztatjuk őket:

A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.” (Kazinczy Ferenc)