A kecskeméti katolikus iskolák közösen ünnepelték Szent Gellért püspököt

A kecskeméti katolikus iskolák közös ifjúsági szentmiséjén vettünk részt a Társszékesegyházban. A szertartáson a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai, továbbá a gyermekek szülei vettek részt. Idén – Szentírás Vasárnapja lévén – a Biblia, valamint a szeptember 24-én ünnepelt Szent Gellért püspök tisztelete volt a fókuszban Bábel Balázs érsek atya prédikációjában.

A szentmise keretében megemlékeztünk a piarista jubileumi esztendőről (400 éve hagyta jóvá a Piarista Szerzetesrendet V. Pál pápa, továbbá 250 éve avatták szentté a Piarista Rend és iskolák alapítóját Kalazanci Józsefet), valamint köszöntöttük a Társszékesegyház új plébánosát, Dr. Finta József helynök atyát és az egy esztendeje beiktatott Görbe László piarista plébánost.

A szentmisén a Piarista Általános Iskola ministráns szakkörösei adták az asszisztenciát, amit Bogár-Szabó Ádám és Nagy Attila SchP tanár urak tanítottak be számukra. Az olvasói szolgálatot a Szent Imre Iskola diákjai, a kántori teendőket Fehérvári Gábor tanár úr látta el. Mindnyájuknak köszönjük közreműködésüket.

 

2017. szeptember 24.

 

                                                                                                                                                     Nagy Attila SchP