Hittanverseny a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében

Az espereskerületi fordulókon részt vett több, mint ötszáz gyermek és fiatal közül jutottak be a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Hittanversenyének megyei döntőjére azok a hittanosok, akik összegyűltek április 1-jén, szombaton Kiskunfélegyházán. A versenynek a Szent István Plébániához tartozó Batthyány Lajos Általános Iskola adott otthont.

A közel száz felsős és középiskolás diák három témakörben mérte össze a tudását: Máté evangéliuma, Szent László király és Asztrik érsek élete, illetve a Katolikus Egyház Katekizmusának bizonyos részei alkották a verseny anyagát. A tesztek megírását érseki szentmise követte, majd az eredményhirdetés izgalmas perceit követően közös ebéddel zárult a rendezvény. A gyerekek, fiatalok oklevelekkel, ajándékokkal feltarisznyázva térhettek haza.

Az ilyen módon megrendezett, kétfordulós hittanverseny mintegy 25 éves múltra tekinthet már vissza Főegyházmegyénkben. Köszönet minden felkészítő hittanárnak, szorgalmas diáknak, és különösen a mostani döntő megszervezésében, lebonyolításában oroszlánrészt vállaló Hajagos Gyula esperes atyának és Polyóka Gábor hitoktatónak.

 

Dr. Finta József                   

általános helynök,                

pasztorális püspöki helynök