Rákóczis diákok matematikai sikerei

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Közismereti és szakmai tantárgyi versenyeken egyaránt rendre az országos élmezőnyben végeznek tanulói.

Nem véletlen büszke az iskola arra, hogy a legsikeresebb egyházi szakközépiskolák mezőnyében a második helyre mérte egy összehasonlító szakmai elemzés az elmúlt két tanévben is. Többek között a kiváló matematika eredményeknek köszönhetően szerepelt előkelő helyen az intézmény a HVG magazin tavalyi összeállításában. Akkor a magyarországi gimnáziumok és szakközépiskolák egyesített mezőnyben a matematika tantárgyi rangsor 8. helyét foglalta el a II. Rákóczi.

A remek eredmények ebben a tanévben sem maradnak el. A Bács-Kiskun megyei matematikaversenyen és a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen is előkelő helyezéseket értek el az iskola diákjai és az OKTV országos döntőjébe is bejutott egy rákóczis tanuló. Az intézmény tudatos oktató-nevelő munkáját hangsúlyozva Téglás László az intézmény igazgatója külön is köszöntötte a kiváló tanulókat és a felkészítő tanáraikat.

 

A Bács-Kiskun megyei matematikaversenyen A kilencedik osztályosoknál Pető Patrik (9.a) az első helyet szerezte meg. A tízedikeseknél Szabó Kitti (10.a) szintén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott, Hatvani Norbert (10.a) pedig a második helyet szerezte meg. A hatodik legjobb eredményt szintén egy tekós diák, Benedek Nikolett (10.c) érte el. A tizenkettedikeseknél Horváth Patrik (12.a) az előkelő 3. helyen végzett, míg Tóth Csanád (12.a) ötödik lett. Az eredményhirdetésen Berencsi Beáta és Tóbiás Zoltánné tanárnők különdíjban részesültek eredményes felkészítő munkájukért.

 

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen a kilencedik évfolyamon Páncsics Vivien (9.c - felkészítője: Barák Gábor) negyedik helyen végzett, Pető Patrik (9.a - felkészítője: Berencsi Beáta) pedig hatodik lett.

A 10. évfolyamosoknál Szabó Kitti (10.a) szerezte meg az első helyezést, Hatvani Norbert (10.a) pedig a második helyen végzett. Mindkettejüket Tóbiás Zoltánné készítette fel. A rákóczisok Benedek Nikolettel (10.c - felkészítője: Berencsi Beáta) kiegészülve pedig a csapatversenyben is első helyen zártak.

A 12. évfolyamosok mezőnyében Tóbiás Zoltánné tanítványai közül Horváth Patrik (12.a) lett a verseny legjobbja, Mészáros Sándor (12.a) negyedik, Honfi Dániel (12.a) ötödik helyen végzett, míg Kovács Veronika (12.c - felkészítője: Hegedüsné Solymosi Ildikó) hatodik helyen zárt. Horváth Patrik, Mészáros Sándor és Honfi Dániel remek szereplése pedig egy újabb csapat-aranyérmet eredményezett az iskolának.

Kiemelkedő felkészítő munkájáért különdíjban részesült Tóbiás Zoltánné tanárnő.