\u200b002. CSOMÓTÁBOR

A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos tábora

 

Legnagyobb örömömre 2014 nyarán is megvalósult a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyári felsős tábora, amit idén Sátorhelyre szerveztünk meg nagy lelkesedéssel, kíváncsisággal, feltöltődésre vágyva.

Idén voltam hetedszer Misalekné Zsigó Katalin tanárnő által szervezett táborban,s ebből ez volt a második, amikor nem táborozóként, hanem szervezőként mentem,és csapatot vezettem. Mindig is nagyon szerettem volna ezt, mert amikor általános iskolásként, táborozónak mentem, nagyon jó érzés volt részese lenni a tábornak, hiszen a nagyok (volt szentjózsefesek) egy csapatot kovácsoltak belőlünk. Az akadályversenyeken jó volt átélni, hogy mindenki mindent megtett a másikért, a csoportért. Idén annyit változtattunk, hogy a csoportvezető párosok egyik tagja fiatalabb, a másik idősebb, tapasztaltabb lett.

A tábori indulónkban van egy mondat, ami szerintem pontosan megfogalmazza a tábor küldetését: „új csomókat kötni, s a rosszakat oldani”. Emiatt megyünk, véleményem szerint, a legtöbben évek óta ebbe a táborba. Itt nincs különbség ötödikes és nyolcadikos között, az ellentétek feloldódnak. Sok igaz barátság köttetett az idén is. A hét végére mindig egy nagy családdá formálódunk. A közös játékokban nekünk is hatalmas erőt ad a táborozók féktelen öröme és lelkesedése. Jó látni azt, ahogy az otthoni problémákat elfelejtve, felszabadultan játszanak, és csinálják a feladatukat legjobb tudásuk szerint magukért, a csapatukért.

 

A tábor szervezését már a tábor előtt egy fél évvel megkezdjük. Mi nagyok is szét vagyunk osztva két részre, vannak a csoportvezetők, akik a gyerekekkel vannak, és vannak a szervezők, akik a hét minden egyes részletét kidolgozzák. Előfordul azonban, mint az idei táborban is, hogy nem sikerül mindent úgy végrehajtani, mint gondoltuk. Én csoportvezetőként segítem azzal a szervezőket, hogy elmondom nekik, a táborozóknak mihez van kedve, mihez nincs, mi tetszett nekik és mi nem. Volt rá alkalom a 002-es táborban is, hogy újra kellett tervezni az adott nap programját például eső miatt. Ezért is nem szoktuk előre megmondani a csapatoknak mikor mi lesz, hogy ne kelljen csalódniuk, hogyha valami nem jön össze.

A csapatok úgy állítjuk össze, hogy egy csapatban minden évfolyamból van legalább egy tanuló, hogy megtanuljanak együtt tevékenykedni más korosztályú iskolással, és ne az legyen, hogy a barátok elvonulnak egymással. Szerintem ennek köszönhető, hogy a hét végére már egy nagy családként dolgozunk, közösen játszunk és nevetünk, még a hétvégi utolsó nagy akadályversenyen is velük együtt megyünk végig.

 

A tábort kezdeni és befejezni is egy közös gitáros szentmisével szoktuk, aminek idén Kiss Józsi atya volt a főcelebránsa, aki szerencsére egész héten velünk tudott lenni, és segített minket előadásaival és a beszélgetések során. A napot áhítattal kezdjük és zárjuk le, amin reggel kis elmélkedés van, este meg napértékelő, majd a táborhelyen közös énekléssel, táncolással mindenki boldogan tér aludni.

Ez a tábor számomra mindig is kihagyhatatlan lesz, mert egy egész évre, a következő táborig olyan lelki energiát ad, amit meg kell élni. Nekem egy nagyon jó közösséget jelent ez a tábor, ahol jól érezhetem magam, olyan lehetek, amilyen valójában vagyok, meghallgatnak, megértenek és segítenek nekem. Együtt nevethetünk a barátaimmal. Sok erőt ad az iskolai évhez.

 

 

                                                                        Torma Bence

                                                                 a Szent József Kat. Ált. Isk. volt tanulója

 

 

 

', 'summary': '

A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos tábora

 

Legnagyobb örömömre 2014 nyarán is megvalósult a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyári felsős tábora, amit idén Sátorhelyre szerveztünk meg nagy lelkesedéssel, kíváncsisággal, feltöltődésre vágyva.

', 'format': 'full_html1