Ballagás a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskolában

 

A régi hagyományokat felidéző, színpompás ünnepségen búcsúztak a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola végzős diákjai.
 
Három tizenkettedikes és négy tizennegyedikes osztály részvételével zajlott április 27-én délelőtt az iskola ballagási ünnepsége. A rendezvénysorozat - a hagyományoknak megfelelően - már csütörtökön megkezdődött, amikor a végzős diákok előbb a Búsuló kuruc szobrot, majd az elhunyt tanárok emlékére állított kopjafát koszorúzták meg, este pedig szerenáddal lepték meg tanáraikat.
 
Szombat délelőttre pedig virágba borult az iskola, a bejáratnál díszegyenruhás fiatalok fogadták a vendégeket.
 
A ballagáson a búcsúzú diákok közül többen kitüntetésben részesültek, melyet Téglás László igazgató úr adott át. A "Tehetséges diák" díjat Dubai Martin kapta, az "Év diákja" címet Rokolya István és Kecskés Dóra vehették át. "Vincit virtus" kitüntetésben részesült Balázs Tamás, Tóth Mariann, Benedek Zita, Benedek Nóra és Magyari András, míg a "Jó tanuló, jó sportoló" címmel Wágner Barbarát és Holoda Kornéliát jutalmazták. Barcsik Andrea, aki hat éven keresztül szinte minden iskolai rendezvényen énekelt, "Rákóczi Művészeti nívódíjat" vehetett át.
 
Az ünnepség zárásaként a végzős osztályok képviselői megkoszorúzták az iskola előtti Rákóczi szobrot. A koszorúzást követően traktorokból és lovaskocsikból álló menet haladt el a főépület előtt, felidézve a régi technikus-ballagások hangulatát.
 
Gratulálunk a végzős diákoknak és sok sikert kívánunk a közelgő érettségihez, valamint szakmai vizsgákhoz!

', 'summary': '

 

', 'format': 'full_html1