A kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda matematika versenyeredményei

A kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda matematika versenyeredményei

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a több évtizedes hagyományokkal rendelkező Zrínyi Ilona Matematikaversenyt.
Ezt a megmérettetést mindig nagy érdeklődés kíséri országhatárainkon belül és túl is. Több tízezer tanuló méri össze tudását először megyei forduló, majd országos döntő keretében. A sikeres feladatmegoldások érdekében a versenyzőknek nagy fokú logikai készséggel, biztos szövegértéssel és gyors döntési képességgel is rendelkezniük kell a matematikai tudásukon kívül.
Ebben a tanévben iskolánkból összesen 18 tanuló vállalta ezt a megmérettetést a 2-8. évfolyamokon. Büszkén mondhatjuk el, hogy sikeresen vették ezt az akadályt, és sok figyelemre méltó helyezés is született.
A legkiemelkedőbb eredményt Sipos Regő hatodik évfolyamos tanulónk érte el, aki korosztályában közel háromszáz Bács-Kiskun megyei versenyző közül a 2. helyen végzett. Ezzel a helyezéssel az országos döntő résztvevője lehetett. Regő felkészítő pedagógusa Sebők Piroska, aki szakmai munkájának elismeréseként a versenybizottság díját vehette át.

15

Március 12-én rendezték a MatekÁsz matematika verseny megyei fordulóját, melyen Lantos-Molnár Gellért 2. osztályos tanuló 3. helyet ért el, Czifrik Zalán 2. osztályos tanuló pedig 1. helyen továbbjutott az országos fordulóra. Fisiné Bera Mónika tanító néni segítségével végzett sok gyakorlás, a koncentráció, higgadtság, odafigyelés meghozta eredményét. A végső megmérettetésre online került sor május 15-én, melyen Czifrik Zalán ismét szép eredménnyel szerepelt, itt is sikerült az országos 1. helyért járó elismerést megszereznie

Szeretettel gratulálunk Nekik, és további sikereket kívánunk!

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége