A Szentháromság téri fakivágással kapcsolatos érsekségi közlemény

Az elmúlt napokban valóban 5 db fát kivágtunk, amelyből kettő beteg volt, és amelyhez sajnálatos módon időben engedélyt nem kértünk – a feladatok torlódása miatt –, amit eddig sosem mulasztottunk el.

A térrekonstrukció, amely óriási értéknövelést hoz a Városnak, tartalmazza elfogadott terv szerint azon a területen való faállomány cseréjét, pontosan megjelölve, hogy milyen növények kerülnek helyükbe. Valójában egy adminisztrációs hiba történt.

Az Érsekség ősidőktől fogva nagy gondot visel a Város tüdejét adó kert faállományára, elég csak rátekinteni a Szentháromság téren szépen zöldellő gesztenyefákra, amelyek nagy költségen történt injektálása miatt váltak ellenállóbbá a kártékony rovarokkal szemben. Az elmúlt években is nagyon sok facsemetét ültettünk az érseki gazdasági kertben a gemenci erdészek szaktudásával.

Jó arra is emlékeztetni, hogy az Érsekség maga adta oda az Érsekkertet a Város használatába, pihenés céljára, amely mind a mai napig a mi tulajdonunkban van. Ezeknek a tényeknek kérjük a jóindulatú figyelembevételét.

 

Kalocsa, 2021. augusztus 5.

 

Dr. Bábel Balázs        

kalocsa-kecskeméti érsek