Hol maradt a fehér ing és az órákig ácsorgó diáksereg?

Hol maradt a fehér ing és az órákig ácsorgó diáksereg?

A Szent Imre Katolikus Általános Iskolában sehol. No, nem azért, mert üresek maradtak a tantermek. Épp ellenkezőleg. Gyerekek vidám hangjával telt meg az udvar a tanévnyitó napján, s mint az ország többi intézményében, nálunk is végre, mindenki örömére elkezdődött a tanítás! Csupán a fehér inget és a formális, órákig tartó ünneplést hagytuk el. Azonban nem maradtak el a baráti ölelések, a régen látott társakkal a sztorizgatások, a nevetés és az örömkönnyek sem. Így indult az év a kecskeméti Szent Imrében, hangosan, sok mosollyal, élettel teli pezsgéssel. S hihetetlen, de ehhez még arra a bizonyos fehér ingre sem volt szükség. Az iskola igazgatója köszöntőjében szeretettel üdvözölte az új első osztályosokat, s kívánt mindenkinek jó munkát az új tanévhez.
Az ünnepségen az iskolarendőr is köszöntette a tanulókat, felhívta figyelmet a lehetséges veszélyekre, s arról is beszélt, miképpen előzhető meg a baj.

Az évnyitó napot az udvaron megtartott tanévnyitó Veni Sancte szentmise tette teljessé. Sok várakozással, Isten áldásával indulhat az év.

Isten hozott 2021/22-es tanév!

36 39 38