Ismét kutyusok varázsolták el a Szent Imre iskolás gyerekeket

kep56

 

 

 

 

 

A tanítás folyamatát számos eszköz és módszer teheti könnyebbé, felsorakoztatni is nehéz lenne mindet, annyi azonban bizonyos, hogy az élményekhez kötött tevékenységek mindig sokkal mélyebb tudást eredményeznek, s az ilyen formán megtanult ismeretet hosszú távon előhívhatóvá teszik.

 

Szent Imre Iskolánkban több pedagógus tanítását színesítik az élménypedagógia eszközei és módszerei. Ezen módszerek tanórai alkalmazása közül egy-egy ilyenen vehettünk részt. Bense Erzsébet és Berta Tímea Regina pedagógusaink 3.b, 4.b és 7.b osztályaiba kutyusok látogattak.

A "Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól" Borsos Andrea és kis Yorkijai illetve Szabó Patai Tünde Max kutyával rendszeres vendégek nálunk.

A különleges tanórák alkalmával az állatok jelenléte sajátos atmoszférát teremt. Ez a módszer élményszerűbbé, megfoghatóbbá teszi a tananyagot, kötődést vált ki az állattal. Max alig várja, hogy bejöjjön a suliba, a kiskutyák is pörögnek az ajtóban, annyira szeretik ezt a közeget. A gyerekek vágynak a közös munkára, hiszen aki jól dolgozik az órán, az jutalmul egy kutyával végzett trükköt kérhet.

 

wr3w542  2411

6865  34534

Többszörösen kell figyelniük, hiszen nem olyan egyszerűek ezek a trükkök. A negyedikes gyerekek ebben már profik, hihetetlen, hogy az óra gördülékenyen folyik, miközben még tableteket is használnak. Sok készülést igényel, de minden perce megéri.

 

Néhány örömteli fotó a "munkában" lévő kutyákról és a felszabadult gyerekekről