Keresztény értékeink

jewo8

 

 

 

 

Iskolánk a tanév elején a fenti címmel kétfordulós vetélkedőt hirdetett meg az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára, melynek névadója és egyben fővédnöke Dr. Bábel Balázs érsek úr volt.

A háromfős csapatoknak először egy 100 kérdésből álló online feladatsort kellett megoldaniuk és visszaküldeniük. A feladatok között bibliaismereti kérdések is szerepeltek, melyek megválaszolásához komoly kutatómunkát kellett végezni. A képfelismerésnél az informatikai ismeretek lehettek a versenyzők segítségére, más feladatokhoz pedig konkrét földrajzi, nyelvészeti vagy történelmi ismeretekre vagy azok megkeresésére volt szükség.

 

2342  4365

56754  452

A december 5-én lezajlott döntőbe a 12 legjobb eredményt elérő csapatot hívtuk meg. Egy rövid feladatlap kitöltése után a versenyzőknek prezentáció segítségével kellett bemutatniuk a templomukat, plébániájukat, plébánosukat vagy iskolalelkészüket. A hat perces időkeretben a csapatok igyekeztek minél több információt megosztani a közönséggel és egymással. Ezeket az információkat pedig a legváltozatosabb módokon tették színessé és érdekessé. Volt, aki színvonalas felvételek segítségével virtuális sétára hívta meg templomába a nézőket, mások érdekes interjút készítettek a plébánosukkal, ismét mások viszont a plébániai hitélet bemutatására helyezték a hangsúlyt.

A zsűri elnöke Fülöp Ernő főszékesegyházi plébános, apát, kanonok, irodaigazgató volt, tagjai pedig Kerpits Miklós EKIF-elnök, Nemes Márta, a Főegyházmegyei Hivatal munkatársa és Czifrik Ágnes kollégiumvezető. Az összesített pontszámok bizonyítják, hogy a zsűrinek valóban nehéz dolga volt, amint ezt Kerpits Miklós a rövid értékelése során elmondta. Döntésük értelmében a következő csapatok értek el dobogós helyezést a rendkívül szoros versenyben:

I. helyezés: Consti 7.b – Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium, Kiskunfélegyháza

II. helyezés: Csillaghullás - Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kiskunmajsa

III. helyezés: Amor Sanctus J. M. V. – Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kiskunmajsa

Minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak szívből gratulálunk!

 

Havasi Helén

szervező