Szép magyar beszéd verseny a Szent József Katolikus Iskolában

2024. január 19-én délután rendeztük meg iskolánkban a Szép magyar beszéd verseny válogató versenyét. Nagy örömünkre a korábbi évekhez képest népes mezőny gyűlt össze. A tanulók valamennyien XX. századi szépprózát választották a verseny kiírásának megfelelően. Ezeket a komoly gondolatokat, tanácsokat, terveket megfogalmazó írásokat szorgalmasan gyakorolták tanáraikkal előzetesen. E szabadon választott szöveg mellett egy, a helyszínen kapott szöveget is felolvastak tíz perc felkészülés után. Ez volt a nehezebb feladat, hiszen önállóan kellett értelmezniük, megfelelő hangerővel, intonációval, szünetekkel, kiemelésekkel, a szöveg gondolatait, hangulatát tolmácsolva ezt a szöveget. Ebben a fordulóban is bizonyított minden versenyző alapos felkészültségét.

 

1243  679

A zsűri gondos mérlegelés után választotta ki azt a két tanulót, aki a területi versenyen képviseli majd intézményünket az 5-6. és a 7-8. évfolyamos korcsoportban március elején.

Pinke Adélnak (5.évf.) és Hajdú Diánának (8.évf.) valamint felkészítő tanáraiknak, Garas Elizának és Jakus Zitának gratulálunk, és sikeres versenyzést kívánunk!