Tomoris II. helyezés az országos döntőben

A Honvédelmi Minisztérium középiskolák részére hirdette meg a „Magyarország 20 éve a NATO tagja” elnevezésű több fordulós versenyét. Iskolánk 9. évfolyamos kadét osztályából 3 csapat is verbuválódott, azonban az első fordulón csak a Bató András, Feldinszki Zoltán, Sipos Gergő és Varga Imre összetételű csapat jutott tovább. Pályamunkájuk alapján behívták őket az országos döntőbe, melyet Budapesten a Stefánia Palota dísztermében rendeztek december 9-én. A döntőben az ellenfelek között a kadétképzésben nagy múlttal rendelkező a Budapesti Műszaki SzC Than Károly Ökoiskolája mellett a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, a szombathelyi Premontrei Gimnázium, az Ózdi József Attila Gimnázium, valamint a Szolnoki SzC és a Kecskeméti SzC egy-egy szakgimnáziuma vett részt.

A versenyen az otthoni felkészülést igénylő feladatok - például filmkészítés, közvélemény kutatás - mellett feleletválasztásos tesztet kellett megoldani, valamint fegyver és harcijármű ismereti játékban vettek részt. Legnagyobb tudáspróbaként a versenyzőknek egy szakértői tanácskozás meghatározott témájának a vitájában kellett részt venniük, és érveléssel megvédeni álláspontjukat.

A Tomori fiatal csapata becsülettel helyt állt a versenyen, hiszen az előkelő II. helyezést érték el. Értékes jutalmaknak örülhettek, egy-egy okosórával lettek gazdagabbak, no és azzal a tudással, amit magukra szedtek a felkészüléssel. A döntőn jelenlévő csapatok pedig közösen vehetnek részt a jövő nyáron egy hatnapos táborban.

 

Ezúton is gratulálunk a csapat tagjainak!

 

Nyerges Benjámin

felkészítő tanár