Olvasás éje a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Mintegy hatvan negyedikes és hat pedagógus vett részt október 23-án a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában az Olvasás éje elnevezésű programon.

Az olvasóvá nevelés már évek óta kiemelt célja az alsó tagozatos munkaközösségnek. Ez a célkitűzés találkozott ebben a tanévben azzal a projekttel, amely az alsó tagozatból a felsőbe való átmenetet szeretné megkönnyíteni a gyerekek számára. Ennek az első programja zajlott péntek éjjel, amit közös színházlátogatás, és évfolyam kirándulás követ majd az év során.

Hét órakor kezdődött a gyülekező, ekkor érkezett meg a hatvanhárom kisiskolás, hálózsákokkal, matracokkal, nassolni valóval és alvós állatkákkal felszerelkezve. Az ünnepélyes játékindítás még az udvaron zajlott, hatalmas csatakiáltással, ezután elemlámpás buborékvadászat következett. Eközben a pedagógusok előkészíttek egy 10 állomásos akadályversenyt, ahol a diákoknak mesehősök tárgyait kellett beazonosítaniuk. Ezért jutalomképp cukorkát kaptak. De ezek nem közönséges cukrok voltak ám, hanem varázscukrok! Nem szabad megenni őket, a kifejezetten erre a célra kialakított kölcsönzőben ugyanis plüssökre, ölelésre, jóéjt-puszira (kinek mire van szüksége a kellemes alváshoz) lehet őket beváltani.  

A két helyszínen 3-3 tanár felügyelte a rendkívüli estét, eközben két könyvből olvastak esti mesét a kicsiknek: Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnikájából és Gerald Durrelltől a Léghajóval a világ körül c. kötetből. A gyerekek választhatták ki, hogy melyiket szeretnék majd hallani.

Forrása: www.hiros.hu