Kiváló sporteredmények a II. Rákócziban

Az elmúlt napokban több kimagasló eredményt értek el a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium sportolói hazai és nemzetközi versenyeken.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Tekó székelyföldi testvériskolája a Berde Áron Kupát. A halasi iskola a kezdetektől ott van a színvonalas sepsiszentgyörgyi tornán, melyek közül az idei különösen emlékezetes marad. A rákóczis fiúk ugyanis minden ellenfelüket maguk mögé utasítottak. Már a csoportmérkőzéseket is hibátlan mérleggel zárták, majd az elődöntőben és a döntőben sem találtak legyőzőre, így immár negyedik alkalommal kerülhet fel a II. Rákóczi neve a díszes vándorserlegre.

Régen várt sikernek örülhettek a fiú kézilabdások is, akik a 49. Bibó Kupán majdnem tíz év szünet után tudtak ismét érmet szerezni. A tekósok végig keményen küzdve végül a harmadik helyet szerezték meg a nagyon kiegyenlített mezőnyben.

Az iskola tornászai az elmúlt években már többször értek el kimagasló eredményeket a Diákolimpián és idén is volt ok az örömre. Az országos elődöntőben ugyanis a II. Rákóczi fiúcsapata magabiztosan nyerte meg a csapatversenyt, egyéniben pedig az 1., 3., 5., 6. helyeket szerezték meg a fiúk. Ezzel bejutottak az országos döntőbe, ahol a szakemberek szerint is az egyik legesélyesebb csapatnak számítanak. A lányoknak sajnos nem jött ki ennyire jól a lépés, de a csapatban elért 20. hellyel sem kell szégyenkezni, mert nagyon színvonalas mezőnyben kellett megméretni magukat.

Egy új területen is kipróbálták magukat a rákóczisok. A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián előbb sikerrel vették a selejtező fordulókat, majd a budapesti országos elődöntőben az előkelő 11. helyet szerezték meg az iskola tanulói. A Magyar Olimpiai Akadémia által rendezett olimpiatörténeti vetélkedőn ezzel Bács-Kiskun megye legeredményesebb csapataként zártak és a mostani tapasztalatokkal jövőre reális cél lehet a döntőbe kerülés is.

A II. Rákóczi életében mindig is nagy hangsúlyt fektettek a sportra, a fenti eredmények pedig maximálisan igazolják a törekvéseket és erőt adnak a hasonló folytatáshoz.

A Berde Kupán győztes Tekó és hazai csapat közös képe

 

A Bibó Kupán bronzérmes II. Rákóczi

 

A II. Rákóczi tornászai az országos elődöntőn

 

A II. Rákóczi csapata a Szellemi Diákolimpián

', 'summary': '

Az elmúlt napokban több kimagasló eredményt értek el a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium sportolói hazai és nemzetközi versenyeken.

', 'format': 'full_html1