Kecskeméti sikerek az Eucharisztia rajzpályázaton

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola grafika szakkörösei a közelmúltban ismét remekeltek. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által kiírt „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” című rajzpályázat főegyházmegyei fordulóján több arany és ezüst fokozatot érdemeltek ki alkotásaikkal. A pályázat célja az volt, hogy a résztvevők a képzőművészet eszközével bemutassák Egyházunk legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és a keresztény élet csúcspontját és forrását, a szentmisét.

A Kalocsán megtartott ünnepélyes díjkiosztón az 5-6. osztályos kategóriában arany fokozatot kapott Kis Veronika, Pistár Panna, Weninger Hanna, ezüstöt Gonda Veronika Tünde, Könyves Anna Luca, Vincze Maja, Nagy Száva Diána, Csősz Nóra és Fekete Ákos.

A 7-8. osztályosok közül arany fokozatot vehetett át Csősz Eliza, Kohajda Ádám és Garaczi Kristóf, ezüstöt Trecskó Brigitta Erzsébet, Szkotár Dominika, Unti Zsófi Viktória, Szenes Anna és Kiss Eszter Csilla.

Az egyházmegyei minősítés után a korcsoportonkénti három legjobb helyezést elért pályaművet országos zsűrizésre küldték tovább. A beküldött pályaművek eredményhirdetésére 2018. november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díjátadó ünnepség keretében került sor Budapesten, a Szent István-bazilikában.

A gyermekeknek a díjakat Erdő Péter bíboros adta át.

 

Az emléklapokon a következő szöveg áll: „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében meghirdetett rajzpályázaton...

Weninger Hanna korosztályában   (5-6 oszt.) II. helyezést ért el.

Kohajda Ádám korosztályában  (7-8. oszt) II. helyezést ért el

Garaczi Kristóf korosztályában  (7-8.oszt.) III. helyezést ért el”

 

Az ünnepi díjkiosztó után a meghívottak az Altemplomban tartandó fogadáson vettek részt.

A legjobb pályaműveket kiállítás keretében mutatják be, sokat közülük megjelentetnek az MKPK kiadványaiban vagy a Magyar Kurír oldalán.

 \r\n

\r\n