Teréz anya-emléknap Tiszakécskén

A béke egy mosollyal kezdődik.”

(Teréz anya)

 

Szeptember 5. a Jótékonyság Világnapja, ennek megünneplésére augusztus 31-én ismét megtartottuk Teréz anya emléknapját a tiszakécskei Templom téren.

Jótékonysági rendezvényünkön, amelyen több mint 60 fő vett részt: CSI-HU vonatoztunk, majd a Napsugár Óvónői Bábcsoport előadásában megnéztük „A só” című bábelőadást. A nap folyamán üdítőt, pogácsát, süteményt, édességet, gyümölcsöt fogyaszthattak a résztvevők. Aki kérte csillám tetoválást is kapott a karjára. Iskolai felszereléseket (táska, tolltartó, tornazsák, füzet, ceruza, radír, színes ceruza, vonalzó, tornacipő) kaphattak a családok. A rendezvény végén minden gyermek választhatott magának egy játékot, melyet nagy örömmel vittek haza.

Köszönjük mindenkinek, aki adományával segítette a jótékonysági szolgálatunkat!

 

                                                                                                                                Petrezselyemné Magdi

                                                                                                                                   karitász munkatárs

 

A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés!” címmel segélyprogramot indított augusztus 3-tól, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja az volt, hogy országos összefogás során több, mint 5.000 gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés első napjaiban. Idén is többféle módon lehetett csatlakozni az összefogáshoz.

A szervezet iskolakezdési akciója szeptember 15-ig tartott. Ez idő alatt több ezer hívás érkezett a 1356-os adományvonalra, a bankszámlára is nap mint nap érkeztek az adományok, valamint az egyházmegyei központokban nagy mennyiségben gyűltek a tárgyi felajánlások is (iskolatáska, író- és tanszerek, tolltartók, tornazsákok és megszámlálhatatlan gyermekruha).

Az országos központ koordinálásában 20 millió forint értékben utalványokkal is támogatta a családokat (gyermekenként min. 5.000,- Ft).

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász 230 db (1.150.000 Ft értékű) Erzsébet iskolakezdési utalványt osztott szét az egyházmegye önkéntes karitászcsoportjainak segítségével.