Főegyházmegyei tanévnyitó Kiskunhalason

   

 

   

 

Fontos iskolatörténeti pillanatoknak lehettek tanúi mindazok, akik részt vettek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium 2015/16-os tanévnyitó ünnepségen és az azt követő Veni Sancte szentmisén.

A vasárnap reggeli tanévnyitón a II. Rákóczi történetében először négy kilencedikes osztályt köszönthettek a megjelentek között. A hagyományos szakközépiskolai osztályok mellett ugyanis az idei tanévben egy szakosított gimnáziumi osztály is megkezdi tanulmányait a katolikus iskolában. Ugyanilyen örömteli, hogy a szakképző évfolyamon a megszokott három helyett szintén négy osztály indul.

A tanévnyitón a kilencedikes diákok ünnepélyes esküt tettek, majd átvehették osztályfőnökeiktől a Tekós kitűzőt és emléklapot. Ezt követően Téglás László igazgató és dr. Finta József plébános köszöntötte a megjelenteket.

Hatalmas elismerés érte két volt rákóczis tanulót is. Magyar Éva Anna és Kónya Csaba volt diáktársaik előtt vehették át a Halasi Vállalkozók Klubja ösztöndíját, amely nagy segítséget nyújt majd számukra a felsőfokú tanulmányokhoz.

Az iskolai tanévnyitót Veni Sancte szentmise követte az Alsóvárosi Katolikus Templomban. A dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr által celebrált mise egyben a katolikus iskolák országos tanévnyitója is volt, melyet a Magyar Rádió és a Magyar Katolikus Rádió is élőben közvetített. Érsek atya prédikációja meghallgatható a következő linkre kattintva:

www.youtube.com/watch?v=fA9LzS9Pg5I

 

', 'summary': '

   

 

   

 

', 'format': 'full_html1