Nyitott szemmel a kiskunhalasi Szent József Katolikus Intézményben

A 2015. márciusában meghirdetett Korszerű technológiák alkalmazása a modellépítés során elnevezésű pályázaton iskolánk, az előző tanévhez hasonlóan, idén is bekerült a nyertes pályázók körébe. Így, a már korábban megszerzett ismeretekre alapozva kezdhették tanulóink a projektmunkát. A korábbi témánkat - korszerű és takarékos energetikai rendszerek, szabályozás , vezérlés és a robottechnika alapjai – új témakörrel a „fény és a korszerű közlekedési rendszerek” elméleti és gyakorlati anyagával egészítettük ki. A program az általános iskolában folyó matematika és művészeti oktatás területén végzett tehetséggondozó és fejlesztő munkát természettudományos területtel, fizikai ismeretekkel kapcsolja össze. Az elméleti órákat egy terepasztal kiépítése követte, gyalogos átkelőhellyel, vasúti átjáróval, és egy világítótoronnyal.

Hatodikosaink részt vettek a Fény Nemzetközi Éve kapcsán, a Magyar Tudományos Akadémia szegedi partnerintézményének rendezvényén, a Sze Re Te D laboratóriumban. Itt a gyermekek tanulói kísérleteket végeztek a fénnyel kapcsolatos jelenségeket vizsgálva. A programban résztvevő diákok június 12-én kiállításal egybekötött bemutatón ismertették a pályázat eredményeit, beszámolót készítettek a laborlátogatásról, ismertették az elkészült modellek működtetési elveit.

Szőkéné Volovár Valéria

', 'summary': '

A 2015. márciusában meghirdetett Korszerű technológiák alkalmazása a modellépítés során elnevezésű pályázaton iskolánk, az előző tanévhez hasonlóan, idén is bekerült a nyertes pályázók körébe. Így, a már korábban megszerzett ismeretekre alapozva kezdhették tanulóink a projektmunkát. A korábbi témánkat - korszerű és takarékos energetikai rendszerek, szabályozás , vezérlés és a robottechnika alapjai – új témakörrel a „fény és a korszerű közlekedési rendszerek” elméleti és gyakorlati anyagával egészítettük ki.', 'format': 'full_html1