Szentnek lenni, szentté válni - Egyházmegyei színjátszó találkozó Kiskunhalason

képe

 

 

 

 

 

2022. szeptember 28-án rendezte meg a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda hagyományos egyházmegyei színjátszó találkozóját. A rendezvény idei aktualitása intézményünk fennállásának 25. évfordulója volt, melyhez kapcsolódóan számos más programmal is színesedik az iskola élete. A találkozó helyszíne új művészeti termünk volt, mely a tanévben került átadásra.

325  765

8797696  

A Szent József színjátszó csoportján kívül részt vett a találkozón a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola színjátszó csoportja is. A találkozó témájául ebben az évben az iskolák névadó szentjeinek élete, legendája szolgált. A keceliek Szent II. János Pál életét egészen gyermekkorától haláláig mutatták meg a közönségnek, előadásukat gitárral kísért énekkari betétekkel tarkították. A jánoshalmi produkcióban Szent Anna és Szent Joachim életének egy nehéz, mégis felemelő szeletét ismerhettük meg, míg a rendező iskola darabja Szent József egyik 19. századi csodatételét beszélte el. A fellépők munkáját, előadását az értékelő bizottság tagjai: Kerpits Miklós EKIF elnök, Czagányné Pásztor Anikó tanárnő, a Dékáni István Technikum drámapedagógusa, valamint Venczel Katalin tanárnő, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium angol nyelv és drámaszakos pedagógusa méltatták.

2002-ben, intézményünk fennállásának 5. évfordulóján indítottuk útjára az egyházmegyei színjátszó találkozót, melynek szellemi atyja Tarné Sári Mária tanárnő volt. A tanárnő mély elhivatottságot érzett a diákszínjátszás iránt, már a találkozókat megelőző években is sikeres és rendkívül színvonalas darabokat állított színpadra diákjaival A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó állandó résztvevői voltak. Az idei alkalmat nagy szeretettel és tisztelettel ajánlottuk fel Tarné Sári Mária tanárnő emlékének.